You HOG my heart

You HOG my heart

I just had to try the new technique with big brushes and ink today since I finally found some over here.
With this I made a card for the new sketch challenge at MFT.

myfavoritethings-34a-inkywings-2016

In US they call it Claritystamp STENCIL BRUSHES, and I have no idea if that is made up for our hobby. Probably it is. Over here in Sweden the just call it like “round brushes”.
Google is a girls best friend so after searching for a while I found a similar brush and they worked just perfect.

*************************

Idag testade jag mina nya penslar! Dom har ju påhittigt satt ihop ett penselpaket där borta på andra sidan vattnet som dom kallar för Claritystamp STENCIL BRUSHES, men det kändes onödigt att skicka efter dyra penslar om jag nu kunde hitta nått liknande här på hemmaplan. Lite googling och goda vänner löste saken. Jula hade rund-penslar (som dom heter) och nu efter att ha testat så verkar dom fungera helt ypperligt!
Jag köpte 5st och tillägnade dom en färg var.

stencilbrush-34a-inkywings-2016
Brun, Röd, Blå, Gul, Grön. Kommer jag på nått mer så får jag väl köpa på mig fler tänker jag. Röd får gå till både röd och rosa, och blå även till lila osv. Penslarna kostade 40kr /st på Jula.

stencilbrush-34b-inkywings-2016
På med stencilen över papperet och tejpa fast då det inte rör sig. Sedan stryker man penseln över stämpeldynan för att plocka upp färg, och kör sedan svepande rörelser över stencilen på papperet tills man fått så mkt färg som önskas. Det syns inte så mkt till att börja med, men tro mig, det blir färg nästan direkt! Jag ska försöka göra en bättre tutorial på detta inom kort!

stencilbrush-34c-inkywings-2016
Så här blev det. Jag gjorde mörkare i botten och ljusare längre upp för att få lite liv i det. Trodde det var ljusare än vad det var längst upp så helt klart hade jag inte behövt så mkt färg.

myfavoritethings-34b-inkywings-2016
Färdigt kort!

Stamps:  MFT
Papers: ?
Embellishments:
Tools: Brushes, inkpad, stencil
Other:
Medium: Copics
Colors: R-colors

I’m entering these Challenges:

MFT – Sketch #295 (1/9)

Kommentarer är stängda.