Godis / Presentpåse

Godis / Presentpåse

2012-11-01

Här får ni tips på en (eller faktiskt två) godis/presentpåsar, och självklart funkar det ju lika fint att svänga ihop en sån här till ett födelsedagskalas eller nått annat trevligt.

Välj ett mönstrat papper som är lite tjockare – det behövs lite styrsel för att påsen ska hålla sig i form. Jag har valt ett MME papper från senaste julserien.


Använd HELA papperet.
Biga på måtten 2,7/8″ + 5,3/4″ + 8,5/8″ + 11, 1/2″ Då får du fyra lika stora delar + en liten snutt längst ut som blir perfekt att limma ihop påsen med.


Vänd nu papperet ett kvarts varv och biga på 2,7/8″ (samma mått som en av avdelningarna). Detta blir bottenflikarna på påsen. Klipp bort den lilla snutten, den behövs inte på botten. Jag har chalkat bigningarna för att dom skall synas lite tydligare, och det lyfter ju utseendet oxå.


Jag ville ha lite fönster på min påse så man verkligen kan SE vad som ligger där inne (planen var att fylla den med godis, men jag hade inget hemma när jag skulle fotografera så ni får fylla påsen med tankekraft när ni tittar på bilderna). Cirklarna är stansade med Cheery Lynns dies. Den vanliga släta runda till själva hålet, och sedan den “omvända” scallop-cirkeln” till dom lösa hålen. Dom som är på vita lappar.


Den “omvända” scallop-cirkeln ger taggar utåt när man stansar en cirkel, vilket blir söta scallops åt rätt håll när man sätter dom i ett hål! Sätt fast bitarna i dina hål på påsen.


Här ovan syns tydligt hur det blir scallops inuti hålet. Sedan letade jag rätt på lite OH-plast (funkar nog med vilken plast som helst) och klippte lagom stora bitar och tejpade noga för alla hål. Godiset får ju inte ramla ut genom hålen!


Tejpa/Klistra igen påsen. Börja med att sätta ihop hela långsidan med hjälp av den lilla flärpen som sticker ut, och sedan viker man in bottenflikarna en och en och tejpar fast. Häpp så börjar påsen få sin rätta form!


Här ekar det tomt – fyll nu med valfri godsak eller present i tanken! ;)


Dekorera påsen efter tycke och smak. Jag gjorde en pappersrosett längst ner och stämplade en text på en vit remsa som jag klippte till som banderoll. Rosorna är sprayade med Glimmer Mist för att glittra vackert och så klämde jag dit en liten bling-swirl från Prima.


Allra sist nöp jag bara ihop påsen lite försiktigt i sidorna så att det blev ungefär som ett mjölkpaket i formen. Gjorde två hål och knöt i ett fint organzaband för att hålla påsen stängd.Gott om titthål på den här påsen…. :)

Och om du nu inte vill ha en lika stor påse? Eller om du hittar en mindre bit papper som du vill använda? Tja, det går såklart utmärkt. Här är ett papper som är 12″ på ena hållet, det andra mätte jag faktiskt inte… men ungefär 6″ skulle jag tippa. Biga papperet precis som det stora, även bottenflikarna! Kvar blir inte så mycket till själva “påsen” men det var ju det som var vitsen – en mindre påse!

Har du bitar som är mindre ändå, försök dela upp måttet så du kan få fyra lika stora delningar + en liten spill-kant att limma ihop med. Tänk då på att bottenflikarna bigas med SAMMA mått som en av dina delningar, så du får fyrkantiga flärpar.


Limma ihop sidan + bottenflikar. Dubbelhäftande tape är smidigt, det kladdar inte och torkar snabbt. ;)Här går det oxå bra att fylla med valfritt innehåll med tankens kraft.


Som dekoration stansade jag bara ut några cirklar från ett annat MME julpapper. Knölade ihop dom lite och sprayade Glimmer Mist över för att få det att glittra lite. Satte ihop två och två med häftapparat och limmade sedan dit en fin mitt-bling från Prima.


Barren är en Cheery Lynn die. På den här påsen fixade jag stängningen med en klämma istället. (lite mer lättöppnat)
En stor och en liten…. allt hänger på om man vill ge bort mycket…. eller lite…. ;)