Min sista bloggdag för Engströms

Min sista bloggdag för Engströms


HAPPY MIDSUMMER!
We are celebrating BIG here in Sweden today, and no midsummer without flowers.

Today will be my last day as a DT member at Engströms. I’ve made two cards using the same Altenew set of flowers.

altenew-25a-inkywings-2016

*************************

GLAD MIDSOMMAR!
Idag firas det med blommor och kransar, sill och potatis, majstänger och små grodorna. Vi får se om vi åker ut och hittar på nått idag eller ikväll eftersom vi har vårt eget firande här i byn först imorgon och då blir det ganska mycket mer liv och rörelse här än vad det brukar vara.

Mina två blomsterkort med stämplar från Altenew blir även dom sista jag gör som DT för Engströms. Det är dags för mig att tacka och bocka för fyra härliga år som DT där och kliva åt sidan.

På akvarellkortet har jag först stämplat blommorna med VersaMark embossingdyna på ett akvarellpapper. Sedan embossat med vitt pulver. Därefter är det bara att slaska på olika färger med akvarell och för att få ett lite intressantare utseende så går man inte ända ut i kanterna utan stannar en bit innanför. När jag var nöjd med färgerna lät jag det torka och satte sedan på den utstansade texten över en bit vellum.

På kortet med bladguld har jag tepjat fast plasten med maskeringstejp och sedan strukit lim över ytan i mitten. Det måste vara lim som torkar “sticky” dvs “two way glue”. När det är torrt ska det alltså vara som en post-it-lapp. Då är det bara att fästa bladguldet över ytan. Gnugga fast med fingret så hela ytan är täckt. Det går även bra att sätta bladguldet på dubbelhäftande tejp om man tycker det är enklare. Blommorna och texten är stämplade med StazOn eftersom det är en dyna som torkar snabbt och fäster på plast.

altenew-25b-inkywings-2016
altenew-25c-inkywings-2016
altenew-25d-inkywings-2016

Stamps:  Peony Bouquet (Altenew), Act of Kindness (Hero Arts)
Papers: CS, Watercolor paper, Overhead plastic sheet, Vellum
Embellishments: Bling
Tools: Love (Die Hero Arts)
Other: White embossingpowder
Medium: Watercolors, Gold leaf

Kommentarer är stängda.