Du är en Ängel

Du är en Ängel

This weekend is a special holiday, we remember those who aren’t here with us anymore. We do it by lighting candles on the grave yard or at home. Mostly peaceful. Not to mix up with Halloween at all, that have become a “contest” who dress up to the most scary bloody thing anyone seen. No, I’m not fond of that part! I think we have missed something from the American tradition of this… and the shops over here continue to misslead us with all their scary stuff. Bleh! Where are the cute dressed children? Not here I can tell you!

Oh well, that’s a story connected to yesterdays Halloween. Sadly it teamed up with the most importent day for us here in Sweden where we as I wrote first – light candles for those who aren’t longer with us.

I have a very close angel in my life – miss you mom!

*************************

Halloween och Alla helgons dag i en och samma förpackning den här helgen, det är inte direkt vad jag tycker är optimalt. Men så blir det ibland.
Jag har lite svårt (läs: mycket! svårt) för det här med att alla ska klä ut sig till det läskigaste, blodigaste och äckligaste som finns just under Halloween. Var tog dom gulliga utklädda barnen vägen? Om vi nu ska adoptera en tradition från USA (som vi så ofta gladeligen gör) så kan vi väl låta bli att göra om det till vad det inte alls var från början? URK!
När detta “läskiga” sen krockar med vår egen Allhelgona-tradition så känns det bara såååå fel! Inte för att jag springer på kyrkogården och häckar den här helgen, nej, men jag vill ändå tända ett ljus i lugn och ro… utan att bli översprungen av en liten “djävul”.
Jag bojkottar inte Halloween heller, jag kan tycka det är mysigt med utklädda barn, pumpor och ljus där med, men varför måste allt handla om ond bråd död? Det finns ju så mycket annat att klä ut sig till? Blir inte klok på det där!

Tja, det blev halloweengodis och tända ljus i en salig röra här hemma igår… så blev det komplett liksom.

Ett eget litet ljus och en egen liten tanke gick dock till min närmaste ängel…
saknar dig mamma!

stampendous-44a-inkywings-2015

stampendous-44b-inkywings-2015

Stamps:  Stampendous, InkyWings
Papers: ?
Embellishments: Straw, Hug Snug ribbon, Flowers, Bling
Tools: Hearts, Stitched rectangles (Lawn Fawn)
Other:
Medium: Copics
Colors: Find out at Copic Marker Sverige

Kommentarer är stängda.