Storstaden bjöd på inspiration

Storstaden bjöd på inspiration

Jag och vännen Åsa drog iväg ner till Järfälla på fredag kväll för att vara med på Scrappa med hjärtat-träffen. Man kunde även gå ett gäng olika kurser för tre olika kursledare som körde skift under helgen. Så här i efterhand grämde vi dock oss båda två att vi inte kollat närmare för EN av kurserna hade vi gott och väl kunna tänkt oss att gå. :) Allt eftersom kursdeltagarna kom tillbaka in på cropen så kliade det mer och mer i fingarna att få rocka loss och göra något riktigt kladdigt utan att tänka så mycket… bara skapa av hjärtans lust. Självklart vaknade vi till liv lagom till söndag eftermiddag när det mesta i shopparna som fanns på plats var slut oxå, men vi lyckades iallafall få ett par godbitar med oss hem. Väl hemma konstaterade jag oxå att det fanns ett visst utbud i “skafferiet” redan. :) Det enda som saknas är en rulle byggplast så vi kan plasta in golv och tak och sen sätter vi igång. :)

På lördagen kom vi på att det faktiskt var “national scrapbook day” så det var ju passande.

Det här blev mitt skapande från helgen:

Först ut – spontankladd med mist och stenciler.

En liten layout på 20×20 cm.

Snabbt med ett enda stort foto.

En som var på väg att bli lite gulligt romantisk men jag kom av mig här nån stans och orkade inte fortsätta med blommor och pynt, det är ju tyvärr inte riktigt min grej. Hade gärna önskat att jag var lite mer “blommig” och kunde ösa på med den varan.

Det här är ju mer “jag”. Enkelt och snabbt ihopplockat.

Och ibland vääääldigt enkelt….

Gäller även kort.

Lite mer ombonat i mitt första försök att måla ett motiv med Distress-pennorna. Blev rätt ok tycker jag nog.

Klabbeliklabb… härligt område! Det här är ett kort som jag gjorde till en av utmaningarna. Det var att inspireras av att bokomslag i ungefär dom där färgerna. Jag gjorde det på ett sånt här självhäftande canvas-papper som jag sedan satte runt ett papper och limmade på framsidan av en kortstomme. Blev rätt coolt. Har sprayat med div. sprayfärger, stämplat och klabbat på Gesso i mitten.

Ytterligare en tävling – här skulle vi skapa ett kort i samma färg som vårt favoritgodis! Jag valde Choklad. :)

Enkelt snabbkort, hittade ett färdigmålat motiv i väskan…

Freebasead canvas. Åsa gjorde en bok med klabb av gesso och silkespapper, så då ville jag inte vara sämre utan satte igång med en canvas så jag fick leka av mig lite. Massor av färg och slabb i en salig röra. Fick stå och dra sig till söndagen då jag kom på att jag skulle bygga ett hus på den. (en av kurserna gjorde en canvas med ett hus på, så man blev ju inspirerad!) Kom dock av mig när jag gjort så här långt, så jag får fortsätta på den när andan faller på…

Jaha, vad blev det nudå…. 6 layouter, 5 kort och en halvfärdig tavla. Inte så illa trots allt. Vi fick ju liksom lov att roa oss med att fixa lunch under bordet och promenera iväg och handla emellanåt oxå, så det gick ju bort lite tid menar jag. :)

Notera: Följande kan vara bra att ha i pysselpackningen ifall man åker på scrapträff:
Vattenkokare / Kaffebryggare
Äggkokare
Micro
möjligen var det nått mer som jag råkat glömma nu, men det är helt klart en upplevelse att koka ägg under bordet när man sitter och pysslar – ifall ni undrar alltså! :)

Ett svar på ”Storstaden bjöd på inspiration

  1. Mamma Mia vad du hann med!!!!!
    Bokomslagskortet höll du ju på med när jag virrade runt – skitläckert!!!

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.