Det stora fårsläppet

Det stora fårsläppet

Idag var det vår i byn för nu skulle fåren ut!
Vädret var riktigt behagligt och solen tittade fram mellan molnen lite då och då. Helt klart kunde det ju få vilken fårskalle som helst att bli lite yster i benen. 🙂

Har samlat ihop bilderna och gjort lite collage av dom så det blir svårt att skriva om varje bild. Jag började iallafall med mitt 24-70 objektiv och bytte sedan till 70-200 när alla fåren kommit ut i hagen och började springa runt. Då kändes det som att det behövdes lite mera zoom så att säga. 😉

Man kan väl säga att lammen inte var speciellt små den här gången, för lammningen började tidigare än någonsin för baggen måste ha fått fnatt nån gång i höstas. Och för er som inte vet så väger ett “litet” lamm ganska mycket när man ska bära det si så där 30-40 meter… speciellt om det börjar sprattla! En bra bedrift alltså att bära en bunt lamm för var och en.

Anledningen till att dom “minsta” lammen bärs ut är att dom ofta kommer efter flocken när den släpps ut och så vet dom inte vart resten tar vägen och blir således kvar inne i fårhuset. Det är alltså lite förebyggande och samtidigt bra draghjälp för tackorna när dom ska springa ut – för dom vill ju så klart till sina lamm! Lite synd att det inte är en ljudblogg oxå, för det kackalorum (eller ska man säga Bäa-lorum) som uppstår när man börjar dela på tackor och lamm går knappt att beskriva. Jösses vad dom kan skrika!

Utsläppet gick bra, men trots alla försök att förebygga blev det ändå ett gäng på efterkälken inne i fårhuset så en tacka och ett gäng lamm fick plockas ut efteråt. Och allra allra sist kom den minsta och sötaste… född inatt. Tackan trippade snällt med bredvid Maria som bar det lilla lammet till friheten.Och den sista bilden här får sammanfatta det hela med ett enda stort BÄÄÄÄÄÄÄ! 🙂

2 thoughts on “Det stora fårsläppet

  1. VILKA FÅRSKALLAR!
    Superhärliga bilder Elisabeth, särskilt den med lammet som tuttar på sin mamma som tittar rakt in i kameran!

Comments are closed.

Comments are closed.