Macro-lek i hästhagen

Macro-lek i hästhagen

Idag blev det macroobjektivet som fick hänga med ner till hästarna. Tänkte att jag skulle utmana mig med nått annat och ha möjlighet att ta lite närbilder mm. Hittade dock inte så värst mkt spännande saker att macrofotografera, men det fick bli lite andra vinklar på hästarna istället.

Tänkte jag skulle presentera min egna två lurvtroll lite mer idag. 🙂
UPPDATERAT: Alla bilder är fotat med 5DMkII och Tamron 90mm macro /2,8.
ISO 200 på alla bilder och bländare mellan 2,8 och 4. Tiderna varierar lite eftersom jag kört på AV-läget.

Det här är Isak från Rälta. (han heter “från Rälta” för att han är född här. Alla islandshästar ska ha ett “från”-namn.)
Isak blir 3 år i sommar och kommer börja ridas in om 1½ år ungefär. Då är han “stor nog”. Färgen heter musblack och är en black (blekt) variant av svart ungefär.


Och det här är Móri från Rälta. Man uttalar egentligen hans namn “Mauri” men vi säger oftast “Mååri”. Vi är inte så isländska av oss i uttalet… 🙂
Móri har jag haft sedan innan han blev till! Bestämde mig nämligen att det fölet som tillverkas här vill jag köpa… fniss. Och det blev världsbäst! En riktigt guldklimp med betoning på “klimp” ibland, men det gör inget…. 🙂 Han fyller 13 i sommar. Färgen är gulsvart, och är oxå en variant av svart, konstigt nog, för han är ju för ögat mest brun! Men det skiftar faktiskt lite med årstiden och bleks mer eller mindre. Det är genetik som bestämmer det där, inte alltid vad ögat ser…Blev inte lika många bilder på honom, han är inte så mkt linslus som Isak. 😉
Och för alla hästkännare där ute så ska vi inte gå in på snyggheter i klippningen, det kan ni helt bortse ifrån. Har inga planer i att tävla i snyggaste rakningen eller så utan här är det skalat i syfte att få ut lite värme från en “ångpanna” helt enkelt. Effektivt även om det är lite lagom småfult… spela kvitta liksom. 🙂 Ni ser ju själva på den stående bilden vad vi pratar om för päls! Det är översta delen av ett framben och jag ljuger nog inte när jag påstår att håren i “armhålan” var mellan 15-20 cm långa! Så det kan nog hända att det blir att skala av lite mer inom kort när våren börjar komma med lite mer värme.

Och så dom två snuttisarna tillsammans:

Och givetvis klämde sig en liten “röding” in och ville hälsa på kameran oxå. Har nog aldrig haft ett så socialt gäng i hagen som vi har just nu. Lite småmysigt, för dom tre yngsta kommer ALLTID och möter en om man kliver in i hagen. Dom klättrar i princip i grimman om dom ska få gå ut. tss.


Japp, det var lite närgånget i hästhagen det.

One thought on “Macro-lek i hästhagen

  1. Jätte fina bilder Lisa! Trevligt att få stifta bekantskap med dina hästar. Älskar islänningar de är så mysiga.. deras päls är verkligen härligt för kalla fingrar och värma sig. Kramis Mia

Comments are closed.

Comments are closed.