Tittat djuuupt i flaskan!

Tittat djuuupt i flaskan!

Ni anar inte hur mycket som kan spegla sig i en flaska! 😉 Därför bör man alltså titta djupt i flaskan innan man tar sig för att fota den! Hehe…

Just nu har vi som uppgift på fotokursen att:
a) fota en frukt mot ljus bakgrund. Den ska gå att frilägga (men det behöver vi dock inte göra) och så skall den ha en snygg skugga.
b) fota en flaska + ett glas med tillhörande innehåll. Det skall vara en “bakgrund” eller miljö som passar till flaskan.

Frukten passade jag på att fota när vi var ner till Borlänge och lånade skolans fotostudio. Jag köpte päron och tänkte att det skulle väl vara en hyfsat lätt frukt, men tjena vad jag bedrog mig. För det första så såg ju päronen inte ens ut som päron och sen var det absolut inte det enklaste att få nån vettig vinkel på det hela.
Men till slut så hade jag iallafall fotat mitt päron. (från alla håll och kanter!)

Tyvärr har jag märkt att det blir lite sämre kvalitet på bilderna när man gör ett sånt här collage, men det får ni stå ut med.

Sen var det det här med flaskan… stod och fotade en förmiddag här i veckan och slet mitt allt mer grånande hår… 😉 Nedan följer lite stilstudier på flaskorna som jag lekte med. (det smärtade dock att behöva hälla tillbaka innehållet i *vissa* eftersom det inte kändes som ett bra läge att ta sig en hutt till lunch – fniss)

Och så lite kreativa alternativ… vet inte hur mkt vi får leka med sånt här, men jag kunde inte motstå ett par försök för egen del iallafall.

Jag har en stor uppgift att ta tag i och göra klart här innan jul oxå, och det är att bestämma mig för en fotograf som jag ska “härma”. Härma i det avseendet att jag med min bild skall spegla *dens* bildstil. Alltså inte kopiera eller rakt av härma en bild, utan det är STILEN som skall härmas! PHEW. Dessutom skall bilden gå under ämnet glädje. Behöver jag säga mer än att jag fortfarande har huvudet i sanden och låtsas som den här uppgiften inte finns? 🙂 Tycker det är såååååå svårt! Vi har typ 7 olika fotografer att välja på och jag har egentligen inte fastnat för nån av dom. Men men… jag jobbar efter en uppgift i taget, så jag ska lämna in dom här bilderna med flaska och frukt bara jag känner mig nöjd, och SEN kanske jag lär ta och dra upp huvudet ur sanden….

2 thoughts on “Tittat djuuupt i flaskan!

  1. Ha-Ha!

    Det kan bara vara nån från Dalarna som tycker att jag bor nära havet!? 😀

    Men visst kan vi ge oss ut på mås-safari tillsammans till sommaren! Frågan är om jag kan trolla fram en båt, men det räcker kanske med att stå på kajen i nån fiskehamn? 🙂 (Eller varför inte på den där långbryggan i Rättvik!?! 😉 DET gör vi!!! :-D).

    Himmel, vad jag blev sugen på Baileys nu då… 8-)~ Det var riktigt FINT med bubbeltexturen över det fotot.

    Ha en jätteskön fredagkväll! 🙂

Comments are closed.

Comments are closed.