Julen närmar sig!

Julen närmar sig!

Tror inte riktigt jag har fattat att det är julafton på fredag. Det känns inte så, fast det är fullt av snö och kallt ute – precis som det ska vara över jul. 🙂

Kan möjligen vara för att vi inte riktigt hunnit med att julifiera huset ännu, vad vet jag? Kanske blir bättring efter kvällen när julgranen skall fram och få lite fint glitter på sig. Skinkan får nog vänta till i morgon kväll, det blir en sån underbar doft i huset när den börjar bli klar och det är tradition att äta en sen kvällsmacka med varm nygjord skinka. Mmmmm finns inget godare!

Idag blir det oxå att göra klart dom sista julklappsbestyren och slåss lite med folk ute på affärerna. Suck! Inget att göra åt, samma visa varje år… måste ju fylla på skafferi och kyl lite inför helgerna här oxå.

Missade ett fint fototillfälle här på morgonkvissten oxå, tyvärr. Det var månförmörkelse (total) ca 08.40 men här hade vi så disigt och mulet att månen knappt syndes. Jo, jag såg den ett tag, ungefär en timme innan men då var den precis ovanför trädtopparna härifrån sett, så om jag överhuvud taget skulle haft chans att fota så hade jag fått kliva ner på sjöbotten för att se något. Kanske tur att det var mulet med tanke på att det är -18 grader här… hm! Brrrrr sa Kasper.

Vi får hoppas det blir lite mer fotat under jul istället. Har varit en seg höst med lite dålig inspiration från min sida, å andra sidan har det varit kallt och inte allt för gästvänligt att vara ute och fota heller. Trist. Har i princip bara orkat ta mig igenom fotouppgifterna på högskolan. Fast den “värsta” är kvar enl. min mening. Den har jag fram till nyår på mig att fixa. (kniven på strupen-taktiken funkar bäst för min del) Iallafall så är den uppgiften att härma en fotograf. Vi har 7st att välja på och vi ska göra ett kort med temat “glädje” med inspiration av en av dom här fotograferna. Alltså, fota som den fotografen skulle ha gjort. Inte kopiera nått, utan göra lika som… typ. Känns skapligt jättelätt… eller inte alls. Sen har jag ett bildspel kvar att göra oxå, men där kan vi använda oss av befintliga bilder eller ta nya, det väljer vi själva. Ska klura lite på det, har en idé på nya bilder, men skiter det sig så letar jag i arkivet. SEN hoppas jag att det är klart, förutom en dugga och en tenta på alltihopa. Båda görs dock på nätet så vi behöver inte åka till skolan och sätta oss. Skönt.

Comments are closed.