Små tomtar i vrårna

Små tomtar i vrårna

Granen fick sitt pynt igår så nu dignar den i all sköns saker från kulor till gamla polkagrisstänger. 🙂 Allt som fanns i lådan skulle upp på granen – iallafall om ungarna fick bestämma, och det fick dom den här gången. Ljus och glitter fixas av oss vuxna så får barnen hänga på resten. Det är ju mest för deras skull som det pyntas så jag kan överleva en övergödd gran. 🙂

Och här tänkte jag då att jag skulle försöka ladda upp ett par bilder, men tji fick jag! Det villes inte riktigt samarbetas i datorledningarna här ikväll så då får jag väl vackert stilla mig.

Lillasyster springer runt i sina tomtekläder mest hela dagarna och myser så jag passar på att mysa av det jag med. Farmor stickade en tomtedress som hon fick när hon var 2 år och det är alltså den som sjunger på sista versen nu i år, nästa år är hon nog absolut för stor. Byxorna är redan nu lite korta egentligen, jackan funkar och luvan är fortfarande på tok för stor. 🙂 När hon var 2 år fick vi rulla upp allt ett par varv så funkade det! Helgulligt var det iallafall.

Idag har det varit riktigt svinans kallt här med -30 grader på förmiddagen. Helt sjukt egentligen! Alltså – det ÄR kallt!!! Höll på att frysa fingrarna av mig när jag skulle packa hästmat. Hade jag vetat att temperaturen skulle stiga senare på kvällen så hade jag väntat med packningen. Trodde dock att det skulle sjunka när solen gick ner så jag passade på att gå ner medan den var uppe. Min vanliga otur. *suck* Hoppas verkligen att vi slipper sånna dippar i temperaturen nått mer i år.

Det blev iallafall lite julgodis fixat när vi ändå bara kunde vara inne. Så nu har vi följande att smaska på till Kalle Anka på julafton: Chokladbollar, Chokladefudge, Blått Marknadsgodis med mintsmak, Snöbollar, Mozartkulor, Risbräck och Stubbe av mandelmassa. Hade så gärna velat göra marmelad oxå men orkar inte riktigt trixa med det… tyvärr.
Skulle ha kastat in skinkan i ugnen oxå, men det kom jag på först vid 19-tiden idag och med tanke på att 4kg lär ta närmare 5-6 timmar så skippade jag det. Hade inte tänkt ha nått nattpass direkt. Får börja med det i morgon fm istället. Längtar efter att få ta den där första smak-mackan med varm skinka. Det är sååååå gott!

Comments are closed.