Midsommar!

Midsommar!

Idag är det mer midsommar än igår för våran del. Kommer sig ju lite av att byn har sitt firande idag och vi brukar samlas här och äta mat mm på eftermiddagen innan det dras igång med jobb i byn. Maken har korvförsäljning på sin lott och skall förbereda och se till att allt flyter på under kvällen samt förflytta korvförsäljningen från majstången upp till dansbanan när spektaklet runt stången är klart.

Det innebär att han i princip är upptagen mellan 17-23 eller nått. Lagom arbetspass. Själv har jag valt att stå över det där spektaklet. Kommer säkert gå ner och kika lite eftersom barnen vill ner men sen styr jag nog kosan hem rätt snabbt igen. En vän bjöd in sig på ett glas vin och det lät trevligare än små grodorna. 😉

Till veckan blir det häcken full eftersom årets sommarmässa stundar runt hörnet. (nästa helg) Det ska handlas, bakas, hämtas nycklar, hämtas vagnar, packas varor och plockas stolar och bord tills man nästan blir grön i ansiktet och SEN har man den härligaste helgen med massa trevliga vänner innan det säger POFF och så var allt förbi. ;-DD Gäller att lära sig uppskatta och ta vara på *nuet* sånna gånger så jag ska göra mitt bästa.
Blir det lite eko här i bloggen så vet ni alltså vad jag pysslar med, förmodligen släpar jag grejjer nån stans så svetten lackar i högsommarvärmen som väntas in under veckan.

2 thoughts on “Midsommar!

  1. Hej!

    Här har precis ungdomarna begivit sej vidare – efter att först ha haft lite grillfest här (med mej vid grillen…). Först ska de till grannstället och sen bär det vidare där ifrån i en balvagn (dragen av traktor) till skyttepaviljongen i Loshult, där det är spel & dans ikväll. Får se om de vill bli hämtade innan det är slut där uppe, eller om de tar balvagnen hem också. Sen vet man aldrig hur många extra nattgäster det kan bli – det visar sej! 🙂

    Faktiskt var det ganska humant pris på jordgubbarna i Osby igår – det fanns åtminstone ett ställe där de “bara” kostade 40:-/l. Men vad det gick loss på uppe i Älmhult vet jag inte, de där utanför Maxi alltså. De är alltid värst! Det passerar ju så många kunder där, så de vet väl helt enkelt att de förr eller senare ändå alltid får slutsålt trots att de kör med överpris…

    Trevligt med mässa på gång igen – fast jag kan ju tänka mej att det är ordentligt intensivt! 🙂

    Ha en fin kväll!!

  2. Har du beställt lika varmt väder till helgen som sist? Jag bara undrar ifall jag måste komma ihåg att ta med mig fläkten ;-))

Comments are closed.

Comments are closed.