Mera vatten!

Mera vatten!

Igår när vi passerade den lilla ån med badplatsen i Rältlindor så var det ganska översvämmat där med vatten ända upp till bryggan och det är ganska mycket vatten. Så idag när det faktiskt var lite uppehåll så tänkte jag styra kosan dit och fota. Kan vara skoj att dokumentera lite trots allt. Maken ringde precis när jag skulle sätta mig i bilen och sa att jag nog MÅSTE åka till Lindor och fota… och det var ju precis det jag tänkt…

Jag och dottern hoppade i bilen och drog iväg. När vi kom fram så upptäckte vi varför maken hade ringt! Om det är mycket vatten när det når upp och nästan över bryggan som finns där så är det är SJUKT mycket vatten!!

Här är bron in till byn – vattnet når ända upp till vägkanten! Bara att hoppas att bron håller!

Strid ström på andra sidan bron.

Den “lilla” ån som barnen brukar bada i…

Svårt att se riktigt hur mycket för mycket vatten det är… men tro mig – det är MASSOR med för mycket vatten! 🙂


HÄR syns hur mycket vatten det faktiskt är! “Normalt” tror jag ån går mellan dom två stora träden man ser på vänster och höger sida. Och dom står ju uppe på kanten då, så det är rätt mycket mer vatten just nu. Bryggan som ligger över ån syndes inte ens… Om ni tänker er att ån är ungefär “två simtag” bred i vanliga fall så får ni kanske en känsla för mängden…

När vi varit där hoppade vi in i bilen igen och stannade till vid “Björken” som är en plats efter vägen, där samma vatten passerar och det ryktades om att det skulle svämma över bra duktigt där oxå. Förvånade mig väl inte nämnvärt efter att ha sett hur Lindor såg ut… och ja, det var lite vatten där med! Vi brukar rida här, men det får vi nog vänta med ett slag…

Ser du längst bort efter vägen? Där vattnet bara ligger på den högra halvan? Den lilla biten är där ån NORMALT går, och passerar genom två gigantiska rör under vägen! Nu strömmade vattnet fram både i ån och över vägen för att få plats.

Det är svårt att se om vägen ens finns kvar där under vattnet så dom tordes inte ens åka över med fyrhjulingen när dom var där och tittade.


Tja…. det lär ju inte bli nån värre torka i år iallafall vad det verkar… Vi har sjuka mängder fiskmåsar här just nu, något vi sällan brukar ha, så man blir lite fundersam på om Sjöbotten kanske tänker bli en sjö igen? 😉

One thought on “Mera vatten!

  1. Det är fint med vatten men då i rimliga mängder och på rätt ställen

Comments are closed.

Comments are closed.