Utvecklat eller invecklat?

Utvecklat eller invecklat?

Skulle ni vilja se nått mer här på bloggen?
Tänker lite i banorna ifall det är intressant att få höra lite mer om HUR jag fotar, eller inställningar osv.
Jag har faktiskt inte tänkt så mkt på det när jag bloggar själv, men om jag verkligen tänker efter så gillar jag ju själv att se ex. inställningar och vilken typ av objektiv osv som använts. Är det något ni skulle vilja att jag blir bättre på att skriva ut?

En annan fundering jag har haft är att börja lite smått med nybörjarkurser. Är det nån där ute som är intresserad?
Det roligaste vore ju förståss att få träffas och kunna ha en kurs på 1-2 timmar kombinerat med att man faktiskt går ut en sväng och använder kameran. Man lär sig så himla mkt bättre om man får testa direkt när man pratar om nått… iallafall är det vad jag själv tycker, och jag tror det kan finnas fler som känner lite som jag? (eller så är det sant att jag är född helt blond… fniss)
En annan tanke är att skriva ihop små webkurser som är lättare att ta del av ifall man inte har möjlighet att ta sig hit. Bättre? Sämre? Både och?

Det vore otroligt skoj om du där ute tog dig tid att kommentera ifall du tycker det här låter intressant!
Har du andra tankar på något du skulle vilja se mer av så släng in det oxå. 🙂 Jag tycker det är jätteroligt att få lite respons på sånt som jag gått och funderat lite på.

Jag har fotat digitalt sedan 2004 och läst och övat och läst och övat för att ta in allt detta med hur kameran fungerar och det är en sån oerhörd befrielse när poletten trillar ner och man faktiskt VET vad man ska börja pilla på för inställningar. Sen kommer en tid där man får öva och öva och öva igen för att “slippa” tänka på vad man håller på med. 😉

Ja, ja ja… så där säger alla säger ni då…. mjo, det är nog sant, men å andra sidan så kanske det ligger rätt mkt sanning i det! 🙂
Det är ju ändå ett aktivt val man gör. Man *behöver* inte lära sig allt om ISO, bländare och slutare för att fotografera, det går utmärkt att tuta och köra på “auto” om man vill. Det blir fina bilder av det oxå. Jag kan bara relatera till vad JAG gjorde för val, och jag sa så här till mig själv – att ska jag köpa en så där fin och dyr kamera så ska jag banne mig lära mig inställningarna så jag kan hantera den fullt ut. Vad ska jag annars med en systemkamera till? Då kan jag lika gärna köpa mig en liten pocketkamera som gör jobbet åt mig – mycket billigare och enklare att ta med sig.

Så ja, jag lärde mig min kamera och även om jag inte använder alla inställningar jämt så vet jag åtminstonde på ett ungefär vad dom förändrar åt mig. 🙂 Man måste ju prova sig igenom allt för att hitta sitt eget sätt, det som känns bäst och passar bäst.

Oh, vet ni vad? I fredags fick familjen tillökning med två nya “modeller”. Skrutten och Sötnos.
Och det kan jag säga er, det kommer bli en utmaning att få dom på bild i ett hyfsat stiligt tillstånd… 😉 Nåja, nu är dom ju faktiskt inte “mina”, utan min dotters, men jag misstänker att jag lär vara överhuvud i famlijen även för dessa små liv (som alla andra liv i familjen.. hehe) så det är väl bara att börja involvera sig.

Här kommer en liten “snapshot-bild” på smådjuren som jag tog som hastigast med telefonen innan det blev mörkt i fredags.

Jepp, nu har vi kaniner! Och nej – spån och långhåriga kaniner är ingen hit, men tack och lov är dom redan invanda med att bli borstade så det är inga större bekymmer.

Men du! Glöm inte bort det där du skulle fundera på nu som jag skrev längst upp….. 😉

5 thoughts on “Utvecklat eller invecklat?

  1. Jag tycker det är jätte roligt och intressant när du förklarar vilka objektiv och Iso osv du använt när du tagit en bild. Jag har alltid älskat att fotografera och vill lära mig mer. Jag har köpt mig en systemkamera som jag försöker lära mig att använda, men vill lära mig mer om alla knappar. Jag skulle hemskt gärna vilka gå en kurs hos dig men svårt när jag bor i Skåne. Men kanske nått webbbaserat?

  2. Jag skulle gärna vilja gå en kurs – på nätet eftersom du bor en bit bort s a s. Där man kan i lugn och ro ta del av ett avsnitt och leka. För ibland hinner jag inte för jobbets skull eller vad det kan vara så då är det perfekt att få gå så här.
    Anv ofta annat än auto på förra systemkameran men nu har det inte blivit av med den digitala.
    Plus lite enkla knep i photoshop – det vore jättekul!

  3. Svar från Lisa:
    dom ä int äcklia – dom ä söööööta! 😉

Comments are closed.

Comments are closed.