Kaninfotograf

Kaninfotograf

Är lite osäker på om det här är en branch att slå sig in på, för jag skulle väl knappast vilja påstå att det var enkelt att fota kaniner! 🙂

Tog ut dom små lurviga så dom fick röra sig i “säkerhetszonen” som vi gjort av kompostgaller runt kaninburen och så satte jag mig på huk och försökte fota. Ja, försökte! Det var inte helt enkelt alltså, dom där små varelserna är snabba! Kanske inte som blixten direkt, men dom rörde sig banne mig heeeela tiden!

Fast några söta bilder blev det i alla fall. Får jag lov att presentera Skrutten och Sötnos.
Skrutten är den grå-vita hanen och Sötnos den vita honan. Han är “teddy” och hon är “lejonhuvad”. Fråga inte mer om den biten – för jag har iiiiingen aning! Lurviga är dom i alla fall.

4 thoughts on “Kaninfotograf

 1. Vad roligt att plåta kaniner. Söta var de! Det hade varit kul att pröva på nån gång, men ska nog börja med lite katter!
  🙂
  Har du oxå sett på Bambi ikväll?
  /NästgårdsNygård

 2. Det måste ha hänt en del sen jag höll på med snådjur – på min tid fanns det nog bara teddy på marsvin? Har iallafall aldrig hört uttrycket förr på kanin. Men sötnos kunde de hetat båda två, för det är de ju verkligen! 🙂

  Och nästa gång får du testa att “gympa till” din fotoställning lite till, och gå från huksittande till liggande istället – då tror jag du får det perspektivet som gör dem allra mest rättvisa. 🙂 Om du däremot ska “produktfota” dem nångång (ta utställningsfoton, typ), så sätter du dem på en skokartong eller dylikt uppe på ett bord (och har en assistent till hands som tar lyra på eventuella kaniner som får för sej att smita (hoppa!) iväg från sessionen). Så får du en bra arbetshöjd + att det är lätt att hitta de bästa vinklarna.

 3. Svar från Lisa:

  Japp, helt klart skulle man väl haft en liggande position, men det fanns inte riktigt plats där inne i “hagen” till det. Möjligen om jag varit si så där en halvmeter lång eller nått. 🙂 Bra tips där ang. att produktfota kaniner… haha! Får nog testa det istället!

 4. Svar från Lisa:
  Japp, tittar när jag hinner, har dock köpt även denna kurs så jag ska nog ägna lite mer tid i veckan åt att titta när jag får göra vad jag vill med min tid. 🙂

Comments are closed.

Comments are closed.