Inte mycket nytt…

Inte mycket nytt…

Inte fotograferat i alla fall. 🙂
Kan ju inte plåga er med hästbilder och Sjöbotten-bilder varje dag. tsss

Har däremot suttit och ägnat lite tid åt att undersöka hur det fungerar att sätta ihop lite fina album och vad man skulle kunna erbjuda för trevligheter till er där ute. Då tänker jag på lite lyxigare och finare varianter än dom som man själv gör med sina semesterbilder eller liknande. 😉

Det kan ju då bli frågan varför man skulle vilja beställa ett album för kanske en hel del pengar när man kan köpa bilderna digitalt och göra eget album och egna förstoringar osv osv?! Jo, jag tycker det är en bra fråga och undran, skulle faktiskt undra samma sak själv tror jag….

Svaret är förvånansvärt enkelt egentligen. Därför att dom här albumen är tryckta på papper av hög kvalitet och bilderna får “rätt” färger och en lyster som dom labb som jobbar på “löpande band” inte erbjuder. Bilderna ser alltså ut som fotografen vill att dom ska se ut. Det samma gäller så klart pappersbilderna / förstoringarna.

Hur många gånger har man inte sett labb-tester i tidningarna där man skickat in en och samma bild till 20 olika labb? Resultatet – nästan 20 olika bilder av varierande kvalitet. Några kanske prickar in hur du hade tänkt dig bilden.. med lite tur.

Att betala för en förstoring från en fotograf är inte bara att köpa en bit papper – det är att köpa en ruta konst!

One thought on “Inte mycket nytt…

  1. Har man kostat på sej att gå till en riktig fotograf för att ta porträtt, så har man ju redan sökt sej mot kvalitet – så jag tror absolut att det här med album också kan vara något att ha i sortimentet. 🙂

    Själv är jag ju en sån där typisk hemmafotograf som ska fixa allt själv (enda gången vi har anlitat en studiofotograf var när vi skulle gifta oss, och mest för att vi behövde tack-kort att skicka till vännerna sen – någon förstoring köpte vi aldrig, tex), och det innebär att a) inget blir ordentligt gjort, b) det är fantastiskt bra om fotona över huvudtaget blir beställda som små papperskopior från Fujidirekt och c) “Förstoringar och album – vad är det???”… <:-)

    Svar: Jag har Elements, men tycker det tar sån sabla tid att redigera i det. Iallafall jämfört med i Picnik! 😉 Så det använder jag bara om det är "viktiga" foton – främst såna som någon annan ska ha. Ritbräda har jag länge varit nyfiken på, men vill testa innan jag köper. Och vet tyvärr ingen på nära håll som har en sån…

    Vilket underbart vinterväder det är på fotona i inlägget nedan! Fint fångat är det också!! 🙂

Comments are closed.

Comments are closed.