En vit dag

En vit dag

Idag passar det nästan ypperligt att visa bilderna från första snöfallet, eftersom det idag har kräksnöat på morgonen och vips förvandlat landskapet till detsamma som det var den 28e november när jag var ute på promenad och tog dom här bilderna. Enda skillnaden är väl att då lyste solen så där härligt mysigt, nu snöar det till och från mest hela tiden…

Nej vänta – det är en skillnad till! Idag snöar det så där MYSIGT med julstämning. Då snöade det på tvären utan minsta mysfaktor. 😉

Macroobjektivet fick följa med ut på baksidan en sväng.

Ser man glitter blir man som värsta skatan… måste-fånga-glittret…. 😉 Älskar sånna här dansande ljusblänk….

Dokumentation – första snön för den här vintern – så här såg det ut! 🙂

Sen såg jag ett par svanar flyga över älven och bannade mig att jag inte hade zoomobjektivet på kameran. Dom flög in vid ån lite längre ner efter älven. Jag promenerade in och bytte objektiv och tog raska ben neröver i hopp om att dom landat nån stans i ån där jag kunde se dom… men njet… dom måste ha flugit längre in eller vidare. 🙁

Ut på “botten” istället. Dom kanske parkerat på sitt vanliga ställe ute på åkern? Nåja, jag var väl inte så hoppfull i och med att det kommit snö för nu försvann ju deras mat, men jag promenerade iallafall ut här en sväng.

Traktorn stod där den brukar och såg ut som den hellre velat gå i ide nån stans.

Men nej, tyvärr inga svanar och inga rådjur eller annat liv heller för den delen ute på Sjöbotten. Typiskt. Ljuset var ju underbart! Nu var det istället ett öde landskap som beredde ut sig…

På hemvägen slog fantasierna till…. långt där nere…. långt där borta…. kanske finns det något där?

Och sen vaknade jag… eller nä, jag promenerade vidare hem och in i värmen. 🙂
Idag blir det nog dessvärre ingen snöpromenad. Det är inte lika inbjudande när det fortfarande kräksnöar till och från. Det mesta är allmänt bara grått och tråkigt och mörkt… Får sätta mig och längta lite efter nya datorn istället. Tog mig hela förmiddagen att redigera upp dom här bilderna så man blir lite smått matt i lacken!

Visst ja, glömde ju bilden på “snödjupet” från kvällen den 1a advent. 🙂

Kanske lite svårt att se, men det är ungefär hälften räcke, hälften snö.. så ca 5-6 cm snö kom det allt! Och det är ungefär lika status just nu där ute. Möjligen faktiskt något mer i skrivande stund. Så ja, välkommen då vintern och stanna nu snällt över jul och dröj dig kvar till början av mars ungefär. Sen kan du packa dig iväg!

2 thoughts on “En vit dag

  1. Great photos! Really beautiful! There is no snow in Stockholm yet. What a bummer!

  2. Nä, det verkar ju mer vara läge att skotta snö än att fota den…? 8-X

    Fast det ÄR fint – särskilt på bild! 😀

Comments are closed.

Comments are closed.