Lätt “avgasinrökt” efter crusingen igår….

Lätt “avgasinrökt” efter crusingen igår….

Igår kväll hängde jag på pappsen upp till Rättvik för att glo lite på crusingen på kvällen. Finns lite hatkärlek till ett sånt evenemang eftersom det innebär MASSOR med bilar, MASSOR med folk och MASSOR med… avgaser! URK!

Vi lyckades iallafall hitta en parkering vid båthamnen och klockade in på ca 45 min åktid från Ströjavägen upp till båthamnen. Rätt bra med tanke på att det stod nästan still i kön som började vid Hantverksbyn. Klart värt 50 spänn för att få bilen på “rätt” sida Rättvik tills vi skulle hem igen. Att blanda sig in i smeten var liksom inte att fundera på riktigt.

Vi tog apostlahästarna den sista biten fram till centrum och parkerade våra rumpor strax intill den stora Kyrkbåten som står bredvid ån. Där satt vi sedan resten av kvällen för ingen orkade nått annat. Crusingen har en liten “ögla” på slingan runt kyrkbåten så det kommer bilar runt och visar upp sig. Man har även ett öga ner på ån där en och annan spännande båt rörde sig. Allt från mini-mini-MINI till nått stort elände med 2x275hk i ändan. (jösses!)

Vi hade alltså dom flesta fina bilar framför näsan, solen i ryggen, men även en hel del “gamla fyllehäckar” i ryggen. Vi satt ju med ryggen mot riksvägen och skrothögarna som inte får/vill vara med på själva crusingen vallar sig helt enkelt själva fram och tillbaka ute på riksvägen till dom flestas förtret! Det satts nog mer utanpå bilarna än inuti tyvärr… Musiken poppade från alla håll så det var svårt att få ett sammanhang på nån låt men dom flesta verkade glada för det… dom hörde nog bara den musiken dom hade i sin egen bil. 🙂

Hur som så hade vi en trevlig kväll och kameran smattrade rätt bra. Inga våldsamt speciella foton kanske, men skoj att ta på bilarna som gjorde ett varv runt kyrkbåten iallafall. Fanns ganska många man skulle vilja ha hemma i garaget. 🙂 Matsäcken gick åt och det enda jag faktiskt ångrar att jag inte gjorde mig besväret att släpa var en STOL. (jomenvisst, pappa hade faktiskt ett par alternativ med sig även åt mig, men jag struntade i det av ren lathet eftersom jag inte visste hur långt vi skulle få gå…. ) Blev lite platt i rumpan efter närmare 4½ timme på ett sittunderlag. Man får väl anse det positivt att man har lite stoppning i dom bakre regionerna kanske… hehe.

Fotona från kvällen har inte kommit ur kameran ännu så dom får ni vänta lite på. Har börjat sortera bilderna från lördag-söndag och måndag, men som sagt, det är mååååånga bilder. 🙂 Har inte riktigt haft tid att sätta mig med redigeringen än, och dom kommande dagarna blir det tight oxå. Hav tålamod!

I måndags var jag och gubben föresten upp till Leksand och bänkade oss vid gammelgårdarna för att se när dom Europeiska bilarna rullade in. Det var Rally Continental. Öppet för i princip alla bilar UTOM dom Amerikanska. Skoj att se gamla bilar som rullade här hemma i Sverige för X antal år sedan. Noterade att det var ganska många “bubblor” i rullning i år på CCW. Säkert många som skakat fram dom ur garderoberna där hemma.

Rallyt började 10.00 i Rättvik och vi åkte upp till 11-tiden då vi tänkte att dom första kanske skulle trilla in. Och vi väntade och väntade…. inga bilar kom. Till och med arrangörerna började fundera vart dom tagit vägen! Till slut fick dom besked – deras färdväg var inte som beskrivet från början utan lite bakvänt! Så istället för att vara kontroll nr 6 eller 7 så var man nu kontroll 8 eller 9. Dessutom så bjöds deltagarna på fika vid Moskogen och det stoppade ju upp ytterligare….

Så vi fick vänta ända till närmare 12.30-tiden innan den första bilen puttrade in. Sen blev det full fart och nästan alla bilar hade passerat när vi gav upp och drog oss hemåt strax efter 14-tiden. Då hade jag suttit/stått i solen i tre timmar och gissa om jag var stekt! Nedre delen av armarna är numera ett par nyanser brunare än den övre delen plus att man blev lätt stekt i pannan.

Där var det lite lättare att fota detaljbilder på bilarna eftersom dom stannade till och fick göra ett litet test innan dom for vidare. Vi var långt ifrån ensamma om att vänta på bilarna och dom flesta flockades så fort det kom nått nytt. Men skoj var det! Det roligaste var när en Norrman rullade in med sin PMC, en bil som många aldrig hört talas om, och än mindre sett. Då flockades gubbarna som flugor runt en sockerbit. 🙂

4 dagars bilfotande, blir några bilder det! Dom trillar väl in här i bloggen allt eftersom jag får chansen att redigera. För att spä på bildbanken ytterligare så ska vi strax försöka oss på vår lilla utflykt ut till kusten som blev hastigt inställd pga bilhaveri förra veckan. Gissar att det kan bli ett och annat kort i kameran därifrån oxå. 🙂 Sen har jag nog att göra för resten av hösten… haha!!!
Men gärna det, hellre massor av skoj än att sitta och rulla tummarna.

Och du! Jag vill gäääärna prova mina nya bakgrunder här under hösten så passa på att boka en fotografering! 🙂

One thought on “Lätt “avgasinrökt” efter crusingen igår….

  1. Härligt att läsa ditt inlägg känslan av CCW är ju så bekant och rätt. Ja vi va ju inte ensamma precis under cruisingen….. Vi gick till Knektplatsen och åt och där var vi inte heller mo allena precis…. Och luften stod verkligen still, puh!!! Sen blev det lite sakta promenad runt ikring innan jag och lilla sonen gick hemåt. Sambon var ute halva natten och kollade. Igår kväll åkte vi hemåt. Det regnade hela vägen fram till Sala för att sen hålla uppe en liten stund innan vi kom fram till Västerås. Då började det regna igen men då var vi ju äntligen hemma. Skönt att få vakna upp i sin egna säng igen. Men nästa år kommer vi igen=) Ha det gott!!!

Comments are closed.

Comments are closed.