Sommarbesök 2

Sommarbesök 2

Har hunnit med ytterligare ett trevligt besök här, och det gör ju inte saken sämre att det var ytterligare en (två) fotografer. 🙂 Vi hälsade på Annis och Stefan nere i Skåne förra sommaren, så nu gjorde dom sig vägarna förbi oss här uppe. Skoj!

Vi gjorde en liten utflykt mot Rättvik och passade på att stanna och visa lite saker på vägen upp. Vi kikade som hastigast på Hildasholm, Gropen och lite annat i Leksand. Sen tog vi “turistvägen” upp till Tällberg och stannade till vid Hjortnäs brygga.


Det blåste lite kyliga vindar nere vid vattnet


Passade på att sno åt mig ett kort på lillasyster. 🙂


Tro det eller ej, det här är faktiskt fotografiskans man som oxå gillar att fota. 🙂 Gissar att det kan bli lite fight om kamerorna ibland eller?


Vid Hjortnäs var även det här sällskapet, och det såg så trevligt ut. Han satt och spelade nyckelharpa! (det lät trevligt oxå)


Rask teleportering till rastplatsen i Tällberg. Vi blev lite impade över att hitta en telefonkiosk. Kändes nästan liten högtidligt.


Sen vidare färd mot Rättvik och långbryggan.


Fin utsikt mot kyrkan.


Långbryggan heter inte långbryggan för intet. Sexhundranågonting meter är det ända ut! Och långgrunt som bara den.


Här har vi självaste fotografiskan Annis. 🙂


Glassmonstret


På väg hem stannade vi till i Plintsberg eftersom det är ÄNNU mer utsikt över Siljan där uppe.
Sen bar det iväg hemmåt igen och vi hann lagom med en loppisrunda i byn innan alla packade ihop för dagen. Gjorde inga fynd den här gången.


Hästhämtning i hagen. Annis kunde ha fått med sig en hon oxå ser det ut, men hon avstod. 🙂


På kvällen samlades dom som ville och grillade nere vid Ångbåtsbryggan. Vi hade redan grillat kvällen före så vi käkade upp våra rester och tog sedan med oss lite snacks och “efterrätt” och gick ner och slöt upp. Blev en trevlig kväll med lagom mycket mygg inblandade.

4 thoughts on “Sommarbesök 2

 1. Kan just undra varför det känns som om mina foton ligger uppe här!? 😉 Ja, om det nu inte hade varit så att jag figurerar själv på så många av dom, vill säga – för då KAN det ju faktiskt iINTE vara mina!? 😀 Men av någon outgrundlig anledning har vi tagit väldigt många snarlika foton. Så bered dej på en repris typ, när jag väl får tummarna loss att publicera mina… Fniss! 😀

  Jag tror jag kommer och hämtar hästen vid tillfälle – och telefonkiosken också!

  Ha en jättefin kväll den här lördagen också, vännen! 🙂

 2. Härliga bilder och kul med en sån träff=) Snart är jag i trakterna eftersom det börjar närma sig CCW. Vi har varit där dom senaste 5, 6 kanske 7 åren och har det alltid lika mysigt!! Ha det gott. Mvh Susanne

 3. Hej-Hopp!

  Nu äntligen finns mina första Dala-bilder utlagda. Jag har försökt att undvika “repriser”! 😉

  Ha det gott! 🙂

 4. Jodå, det glassätande paret på bänken fotades i ert sällskap! 🙂

  “Kentaur”-bilden är jag själv rackarns nöjd med, men värre foton än så på dej lovar jag att inte lägga ut – så du behöver absolut inte oroa dej! 😀

Comments are closed.

Comments are closed.