Efterlängtad lagring

Efterlängtad lagring

Igår fick jag äntligen in en efterlängtad ny hårddisk i datorn. 2TB härlig förvaring (med spegling) för mina foton! YES! Äntligen (som sagt!) kan jag få alla bilder på EN hårddisk. Kan väl säga att det är lite si och så med den saken nu. Nog för att det kanske är bra att dela upp det på flera, men som det är nu är det inte bra – hårddiskarna sitter nämligen inte ens i samma dator! 🙂 Detta var alltså bästa lösningen, då vi inte kan knöla in hur många diskar som helst i burken… det finns även andra ställen det är plastbrist på om man säger så… 😉

Har precis börjat kopiera över mapparna, lär ta sin tid misstänker jag, det är en och annan bild (sedan 2004!) som skall flyttas över för att tömma dom andra diskarna så dom kan användas till annat. PHU!
Sen lär det ta skapligt lång tid för Mozy att uppdatera sig med en b-up till nätet…. kör ju det per automatik och det funkar så himla bra! Skönt att veta att det finns en kopia som (förhoppningsvis) är i tryggt förvar utanför hemmet.

Nu ska jag bara se till att få in ett bättre grafikkort i den här burken oxå så jag kan ladda in CS5. Har 4-an än så länge, för 5-an ville sig inte riktigt. Det är något i datorn som är “för dåligt” och vi gissar på grafikkortet, för allt annat är lika bra (minst) som i den bärbara som CS5 är installerat på. Tar lite tid att göra leden raka, men det är väl så det är. Först måste man ju tänka ut hur man vill ha det! 🙂

Comments are closed.