Dala Digitalsalong

Dala Digitalsalong

Den första av höstens två fototävlingar som jag har sparkat mig själv i ändan att vara med i. 😉 Den här var ju förståss ganska enkel att bidra till, då det bara behövdes mailas in 4 bilder och därefter pyttsa in 50:- i anmälningsavgift. Det svåraste var nog att välja ut vilka 4 bilder som skulle tävlas med. Temat är nämligen helt valfritt…. vilket ibland kan vara svårare än det först verkar.

Vad gillar juryn? Vad gillar jag själv? Vilka är bäst? Vilka har en bra chans?
Ja, men ni förstår själva… det blir ju en tornado i huvet till slut.

Nåja, jag lyckades välja ut 4st att tävla med iallafall och idag har jag varit iväg till Lindberghallen i Djurås för redovisning och prisutdelning. Juryn bestod av 3 duktiga fotografer från Stockholm som började att visa sina bilder och det dom fotade mest. Otroligt duktiga, var och en på sitt och vi fick se riktigt läckra modebilder som en av tjejerna tagit för “tantblaskorna” som finns här i Sverige. (pinsamt, kommer inte ens ihåg vad hon hette… kan det ha varit min namne – dvs Lisa? – jag tror det var så, efternamnet uppfattade jag inte ens) Det roligaste var dock att se hennes före och efterbilder. Dvs, bilden som den såg ut direkt när hon tagit den och sedan efter hennes framkallning och redigering. Två rätt olika bilder kan man säga! Mycket datorarbete så klart, men detta var ändå något hon visualiserade redan när hon knäppte bilden, så hon visste ju vad hon ville ha. Där kanske man har lite att arbeta på. 😉

Nåja, efter fikat så började redovisningen. Först visade man 20 bilder i ett bildspel som var uttagna för detta. Man kan säga att dessa hamnade på plats nr 20-40 utan inbördes ordning. Två av mina bilder dök upp här och det kändes riktigt skoj! Hade inte räknat med att få se mina bilder alls nämligen. Samtidigt skojjade vi och sa att man egentligen inte skall se bilderna där, för då finns dom inte med på “pallplats” (dom 20 bästa) men jag är otroligt glad att mina bilder kom så långt som till visning med tanke på att det var strax över 300 bilder från 77 fotografer med i tävlingen!

Totalt 5 bilder bland visningsbilderna kom från Rättviks fotoklubb. HURRA!
Sen rullade dom 20 bästa upp och dessa hade juryn även skrivit små omdömen om. Sånt är alltid skoj att höra och att få – om man är den som fotograferat så klart. Andreas Olovsson från Rättvik kammade hem en 9e placering och vi var jätteglada så klart, och ännu gladare blev vi alla när det stod klart att han även hade kammat hem hela tävlingen! Han hade även fotat vinnarbilden! YEAH. Lika roligt att det var en från klubben som att vinna själv… nästan iallafall. 😉

Mina bilder som kom med till visning var dessa:

Japp, så nu känner jag mig lite stolt och hedrad faktiskt över att dom ändå plockat ut dessa två bilder att vara bland dom 40 bästa utav ca 300 bilder. 🙂

Nästa tävling redovisas den 5 december. Där skulle man dock plocka ut en färgbild (utskriven) en svartvit (utskriven) och en digital bild. Det fanns 4 klasser även här, men den sista = diabild hade jag inget att bidra till. 😉 Vet inte exakt var tävlingen redovisas, men kanske i Dala-Järna, för det är den klubben som har haft hand om Siljanscupen i år. Håll tummarna för Rättvik. 😉

3 thoughts on “Dala Digitalsalong

  1. Grattis till framgången! Fast jag är inte förvånad – du är ju jätteduktig!

    Kram, Gunvor

  2. Brudparets fötter har du verkligen fått till – och så fin i svatvitt! 🙂 Grattis till övriga framgångar också!!

    Powerstöveln hade jag varken hört talas om eller sett innan. Får se om jag lyckas komma i närheten av nån butik som kan tänkas sälja såna, så ska jag kolla upp om de är nåt för mej. Stort tack för tipset!! 🙂

    Trevlig helg!!!

Comments are closed.

Comments are closed.