Kalibrerad skärm

Kalibrerad skärm

Har lånat hem fotoklubbens kalibrerings-mojjäng och kört den på båda mina skärmar så nu hoppas jag att man ser världen i rätt färger. 🙂 Blev mest skillnad på laptopen där jag ändå tyckte att jag hade rätt bra inställning – mysko. (jämförde med printade foton och skärmen innan) Ska bli intressant att jämföra igen med fotona och se om det är ännu bättre.

Känns vettigt att ha det kalibrerat när man ska jobba mkt med foton och framför allt när man ska göra i ordning bilder till kunder! Gissar att det blir till att köpa en egen sån där “mojäng” framöver eftersom det lär hållas efter lite oxå.

Skönast blev det att den riktiga skärmen blev gjord. Den har varit lite otäckt skarp tidigare så nu blev det mkt behagligare. Dock inte så superstor skillnad som jag trodde det skulle bli, men som sagt – bättre!
Använde en “Spyder 3 Elite” – kostar runt 2000:- att köpa. Det var inte speciellt svårt att göra kalibreringen heller. Installation av ett program och så körde man det och följde instruktionerna bara och fick hålla den lilla “spindeln” mot skärmen medans den jobbade på.

Nu ikväll har jag varit ute och gjort läxan som min son sa. 🙂 Han blev lite förvånad när vi oxå fick läxor på den skolan jag gick på… fniss. Nåja, kan ju säga att jag GÄRNA gör mina läxor om dom är som denna.

Vi ska ta ett porträtt i naturligt ljus (lämpligen ute alltså) och om vi behöver kan vi använda upplättningsblixt eller reflexskärm för att ljusa upp.

Nu på kvällen innan solen gick ner var ljuset helt underbart, och på baksidan lyste solens sista strålar upp alla gula träd på andra sidan älven så jag ville passa på att få allt detta som bakgrund till mitt porträtt och därför blev det helt enkelt sonen som fick ställa upp som modell. 🙂 Fanns inte tid att leta fram nån annan och man vet aldrig när solen visar sig från sin bästa sida nästa gång. Läxan skall nämligen vara inlämnad på måndag så det är inte så mkt tid att spela på.

Ja, nu är det fotat iallafall så jag ska se till att få in bilderna i datorn från kameran nu under kvällen, kanske kommer en liten bild här i bloggen oxå (mest troligt) när jag är klar. 🙂

Comments are closed.