Dagens and(j)akt.

Dagens and(j)akt.

I söndags var jag upp till Rättvik och hjälpte till med en fotokurs som Rättviks fotoklubb anordnade i samarbete med ABF. Tror det var hela 13 deltagare som ville lära sig lite mer om sin kamera så det var jätteskoj. Vi var 6 “lärare” som hjälpte till efter bästa förmåga och efter elevens förutsättningar och kamera osv.

Först pratade vi lite teori och sen gick vi så klart ut för att testa det i praktiken oxå. Precis i närheten av ABFs lokal hittar man dom här filurerna och självklart passade jag på att fota dom när jag fick chansen. 🙂 Har sett dom många gånger när jag varit där, men aldrig tagit mig tid att fota faktiskt.

Tittar du riktigt noga på den som är mest “närbild” på en av änderna så har du oxå beviset på att änder har värsta huggtänderna! 😉 Tyckte det såg lite häftigt ut. Så klart är det inte tänder… men det kunde ju ha varit – visst?
EDIT – lägger in en förstoring istället, det var svårt att se på bloggbilden märker jag…

Nu ser ni väl ändå “tänderna”?

Måste nog ta mig dit och fota nån mer gång för det var riktigt trevligt och änderna var inte speciellt rädda heller. Lite lagom så där. Säkert många som matar dom. Men ett tele var nästan ändå ett måste så slapp man att skrämma dom allt för mycket.

One thought on “Dagens and(j)akt.

  1. Åh, jag vill också fotografera änder! 🙂 Det var verkligen länge sen jag gjorde det – speciellt vid ett naturvatten… Ankdammar i stan kan väl vara kul, men det blir lätt lite taskig kringmiljö + att det ofta är staket mellan folk och fä… <:-)

    Här har det också drösslat av massor av löv de senaste dagarna. Synd man inte har några småbarn längre som vill busa omkring i dem så man kan få såna där härliga höstporträtt. Men jag antar att jag får vara glad som faktiskt fick ta ett par "knäpp" på sonen och hans tjej i eftermiddags precis innan de skulle åka iväg och fira hennes farmors födelsedag. Inte så ofta de båda är direkt uppklädda/tillsnyggade här hemmavid annars! 😀 Fast det vet i tusan hur jag hade kameran inställd, för det som funkade ypperligt på fåglarna jag höll på med funkade inte alls lika bra på dom! Hm… Men med lite bildbehandling så får det väl duga. Jag fotar alldeles för lite människor, det är då ett som är säkert – iallafall människor i närbild!

    Mmm, det där med bildspel via Flickr tycker jag var riktigt bra. Annars är det inte så ofta/mycket jag använder mej av det där galleriet…

    Ha det fint!

    Kramar!! 🙂

Comments are closed.

Comments are closed.