Gammalt från Danmark

Gammalt från Danmark

Det blir gammalt i dubbel bemärkelse här.
Dels gammalt för nu känns det som evigheter sen det var semester, och sen gammalt för att det var “Den gamle by” som vi besökte i Århus. 🙂
Vi orkade inte ge oss på Legoland en dag till så vi letade oss något annat att se och styrde kosan mot Århus. Där fanns alltså en rätt stor by av gamla hus som dom byggt upp. För den som är bekant med gamla Linköping eller gjort ett besök där känner till konceptet. Det var ungefär samma här. Fast här i Århus hade man flyttat dit hus från hela Danmark om jag inte missminner mig.

Som ni ser på en del av bilderna så fanns det alltså folk som jobbade där med att gå klädd i tidsenliga kläder osv och det var ett visst slags “skådespel” som pågick när vi gick omkring där. Tyvärr hade vi än en gång otur med vädret och fick några rejäla regnskurar på oss. (därav dom otrooooligt fina genomskinliga regnkapporna vi har på oss på vårt “familjefoto”. Man fick dom gratis i affären när det började regna)

Det var inte gratis att gå in, tror vi betalade strax över hundralappen iallafall per vuxen. Men undra om inte barnen gick in gratis… tror det var så. Alltid något. Och det fanns måååånga hus att gå in och titta i och massor av andra saker utanför att se så det var ingen konst att spendera en halv dag där.

One thought on “Gammalt från Danmark

Comments are closed.

Comments are closed.