Fotovandring i Rälta?

Fotovandring i Rälta?

Tja, lite intresse verkar det ju finnas så man kanske skulle prova att dra igång en grupp?
Hade ju faktiskt varit lite skoj och en putt i ändan på mig själv att faktiskt ta mig runt en sväng till FOTS och inte bara till HÄSTS jämt. 😉

Brukar se rätt mycket spännande när jag rider, men sen orkar jag aldrig tag mig tillbaka och fota…. 😉

Vad säger ni?

Förslaget lyder som följer:

Fotovandring i Rälta med omgivning den 24 Juli.

Start kl. 11.00 från majstången i S.Rälta
(Djuravägen/Sparfbacken)
Lunch/Matsäckskorgar kan lämnas här så fixar vi utkörning av dessa till Korpholen där vi kan ha lunchpaus.
(det räcker väl med att släpa på kameran mm gissar jag)

Total promenadsträcka uppskattas till ca 2 km. Du klarar dig bra med ett par ordentliga gympaskor på fötterna utan att bli blöt mm. Det kan vara lite sumpigt på sina håll beroende på om det nyligen regnat eller inte. Det är blandat grusväg, åkerväg och stig.

Färden går över Sjöbotten där det finns flertalet gamla charmiga små lador på åkrarna. Vi kommer passera ett par bäckar och med en liten knix går vi förbi “björken” där det forsar lite mer vatten och även finns ett fint badställe för den som vågar sig på ett dopp. 😉 Vid björken finns även Pims Lada, vilken är en av dom äldsta bevarade. Kan inte riktigt historien om denna, men det finns en fin informationsskylt på stället för den som vill läsa mer. Vi fortsätter mot Korpholen (uttalas mer likt: “Körpholn”) där vi äter medhavd matsäck. Korpholen är ett gammalt fäbodställe där husen numera mest används som sommarstugor.

Den som vill kan sedan gå vidare några hundra meter till Rält Lindor där det finns ett gammalt bruk och lite mer vatten.

Den som vill ta sig hem nu kan antingen få skjuts tillbaka till sin bil, eller så fortsätter vi gå vidare upp en liten bit i berget för att ta gamla vägen mellan Leksand och Djura hem. En liten bit genom skogen (bra väg) för att sedan passera genom byarna Jonheden, Norra Rälta och Södra Rälta som avlöser varandra på rad för att sedan komma tillbaka här på gården igen. (således ytterligare ca 2km att gå om man väljer promenad hem)

Jag är godkänd som ledare av en fotopromenad nu så gå in via World Wide Photowalk och anmäl er om ni vill vara med. Gör ni det har ni även möjlighet att vara med och tävla med bilderna som ni fotar på promenaden! Vi gör även en grupp på Flickr där dom som deltagit kan ladda in sina bilder så vi alla får möjlighet att se varandras foton.

Vill du vara med?
Gå då till den här sidan: http://worldwidephotowalk.com/walk/leksand-dalarnas-lan-sverige/ och anmäl dig. Hoppas jag får gott om sällskap! 🙂
Uppdateringar och frågor tas via samma sida som du anmäler dig på för att alla ska få senaste informationen. Är det hällande regn skjuter vi upp promenaden antingen till senare på eftermiddagen/kvällen så kan vi få lite kvällssol eller så tar vi samma tid på Söndagen den 25 juli.
Vi har nämligen lite datum att förhålla oss till här… 🙂
July 24: PHOTO WALK!
July 31: Deadline for submitting contest photos = ladda upp på flickr i en grupp som skapas för *vår* promenad.
August 7: Deadline for local winner selections
August 14: Grand Prize, Top 10 Honorable Mentions, and People’s Choice winners announced

Comments are closed.