Båtar i älven

Båtar i älven

I lördags var det ju invigning av nya ångbåtsbryggan här i Rälta. Trots det totalt USLA vädret med ihållande regn så var det rätt mycket folk där nere. Tal hölls och band klipptes – precis som det ska vara på invigningar. När allt formellt var avklarat så tändes grillarna. 🙂


Så här såg det ut när vi gick ner! Flera ångbåtar hade redan anlänt och lagt till vid bryggan. Vill man in från den yttersta får man helt enkelt promenera över dom andra båtarna. 🙂

Vi grillade och åt och pratade med grannar och bekanta. En trevlig stund. Regnet smattrade på och barnen plaskade av hjätans lust så till slut fick vi bara lov att bryta upp eftersom det behövdes stoppas barn i badkaret innan läggdags. 😉

Så, nu har vi äntligen en fin brygga igen här i byn. Jo, vi har haft en tidigare, ett par hundra meter länre ner i älven, men den fick dom tyvärr lov att riva förra sommaren pga att markägaren där inte ville ha byns brygga på sin mark längre… en historia för sig. Hur som helst så är allt detta historia nu och en ny brygga har satts upp med ca 1200 timmars ideellt arbete från byborna. Gissar att vi får se en och annan ångbåt i sommar. 😉

5 thoughts on “Båtar i älven

 1. Tjingeling! =)
  Japp, vi har planerat att våldgästa dig oxå! =) Eller iaf mässan om du har massa att göra? Klurar på om man kanske skulle hinna med att pyssla ihop en skvätt oxå? Eller vad tror/tycker du? Vi ska ju åka bil upp, så pysselsaker går att ta med. =) Vi har väl eg. inte någon tid att passa… bara vi åker hem nån gång i veckan efter mässan. =)

  kram

 2. Åh, vad roligt! =) Men, då åker pysslet med! Kanske det finns möjlighet att övernatta hos er på måndag? Så åker vi hem på tisdagen kanske.

  Kram

 3. Jag skulle jättegärna vilja besöka mormor och morfars gravar oxå, om du kan visa var de är?

  kramen

 4. Underbart – vilken fin sommarbild! Fantastiskt att det finns driftiga männniskor som är villiga att arbeta ideellt och resultatet är ju strålande. Roligt att kunna ha kvar ångbåtstrafiken.

Comments are closed.

Comments are closed.