Skränande, snattrande & skrikande…

Skränande, snattrande & skrikande…

Det har fastnat lite pippi-fåglar på linsen dom senaste dagarna tror jag bestämt!

I onsdags fick jag bara lov att stanna när jag såg en hel drös med tranor på en åker. Dessutom så gick det några svanar och lite andra småfåglar där så det var mer eller mindre en halv djurpark. (ett par dagar efteråt såg jag även två rådjur tillsammans med tranorna, då hade jag dessvärre ingen kamera med mig)


Några gick rätt nära vägen och blev inte allt för rädda fast jag stannade med bilen. Det tackar man för!


Landning pågår.

Idag gjorde jag och Anna-Lena slag i saken och tog oss till Limsjön för att fota lite. Bra träning för mina uppgifter till högskolan. 😉 Gäller att ha tungan rätt i munnen. (eller kameran rätt i handen kanske) Nåja, det brukar vara gott om svanar i den norra delen av sjön så vi styrde kosan dit. Tyvärr var det bara fyra stycken just idag (typiskt) men vi knatade dit och fotade lite. Svanarna var inte helt begistrade i oss dock så dom tog sina plattfötter och flög iväg. 😉

När svanarna flygit iväg gick vi tillbaka till bilen igen. Vi siktade ett par gäss (?) på en åker och när vi kommit tillräckligt nära så tänkte vi fota lite. Fast det tänkte inte gässen… dom flög oxå iväg. Hmpf! Blev till att öva på att fota rörligt mål…. fick in ett par hyfsade iallafall.

Eftersom det inte fanns några fler djur eller fåglar i sikte och åkte runt till andra änden för att se om vi hade bättre lycka där. Dessvärre inte, men vi fick en härlig fikastund i solen och kunde iallafall krypa runt i gräset och fota ett par vitsippor. 🙂 Några bra vitsippefoton blev det tyvärr inte för min del. Jag hade inte tålamod nog att få till skärpan mm där i diket med ändan ut mot vägen där det hela tiden passerade bilar. 😉 Försökte mig nämligen på lite extra närbild med mellanringarna på + 50mm objektivet så det blev så lite att vinka på så jag gav upp. Får ta det på hemmaplan sen när man har bättre tid och kanske nått litet stativ oxå.

Nu måste jag fixa till lite bilder till redovisningen i Falun på torsdag. Vi ska redovisa olika kompositioner och linjer i bilderna mm. Hyfsat enkel uppgift som jag säkert gjort uppenbart enkelt men det struntar jag faktiskt i. Motivet var valfritt, men alla bilder skulle följa samma tema. Jag har valt att fota olika delar av hus häromkring. Finns mkt linjer på dom vill jag lova! 🙂 Man ska inte göra det krångligare än man behöver. (borde vara mitt motto – hehe)

One thought on “Skränande, snattrande & skrikande…

  1. Jätteläckra bilder på gässen! Superfint! de andra bilderna också mycket bra!

Comments are closed.

Comments are closed.