Komposition

Komposition

I morgon skall vi redovisa lite olika kompositioner på kursen i Falun. Skulle egentligen ha varit förra torsdagen men då satt vår lärare i London och kunde inte komma hem. (askmolnet ni vet)

Lite skönt, för då slapp jag i tidsnöd fixa klart uppgiften och kunde skjuta på det till den här veckan istället. Hehe… hade ju mässan att tänka på förra veckan så jag hade liiiiiite annat att göra ändå kan man säga.

Här är våra uppgifter.
Gör en horisontell bild som domineras av horisontella linjer:

Gör en vertikal bild som domineras av vertikala linjer:

Gör två bilder som domineras av diagonala linjer, den ena skall vara rektangulär och den andra kvadratisk. Ni får se min rektangulära. (vi behöver bara visa en av dom):

Gör tre bilder där du kombinerar linjer och format på valfritt sätt. Här behöver vi oxå bara redovisa en av bilderna så ni får se denna:

Gör en bild där du placerar ett objekt eller en person i gyllene snittet. Gör även en bild där objektet/personen läggs utanför gyllene snittet. Återigen behöver vi bara redovisa en av bilderna så ni får se min *med* gyllene snittet. 🙂

Det var alles. Måste nog göra om bilden med kombinerade linjer. Huset är ju alldeles rooooosa! Tänkte skita i det först men inser att det är ju störande mot övriga bilder där husen faktiskt är hyfsat faluröda. 🙂

Comments are closed.