Idag har vi vårflod

Idag har vi vårflod

Upptäckte när jag kom ner till hästarna för att packa mat att stora vårfloden var på gång där. Jösses vilken skillnad på TVÅ DAR!

Så här såg det ut i förrgår

Så här såg det ut idag

Och bredvid hästmaten hade en liten sjö bildats.

Våren faller över en snabbt ibland. Känns helt OK faktiskt! 😉

På väg hem passade jag på att fota lite till högskolans uppgift till nästa gång (om två veckor). Vi ska fota olika kompositioner. Alltså.. allt är ju en komposition, men vi ska koncentrera oss på diagonala, vågräta och lodräta linjer här, och ett par bilder med blandade varianter. Alla bilder (5st) skall följa samma tema dessutom. Snilleblixten slog mig att HUS är rätt bra för sånt här… iallafall i våra trakter! Det är *mycket* linjer här må ni tro!

Ett par exempel:

Har vi inte lite diagonala linjer här så säg? (och massa annat oxå för den delen, men nu koncentrerar vi oss och blundar för allt annat än diagonalt – ok?)


Och här en härlig mix av lodräta + vågräta linjer och kanske en släng diagonala om man skulle vilja det. 🙂

Blev faktiskt rätt skoj uppgift trots allt när jag kom på vad jag skulle fota. Fast å andra sidan, kollar man tillbaka på sina redan tagna kort så hittar man ju linjer i allt. Det finns alltid nån form av linje nån stans och kanske har man även prickat in “gyllene snittet” utan att ens tänka på det? Även det ska vi ha med på ett av våra uppdragsfoton.

Till helgen hoppas jag det blir massor med fotande! Dels lite porträtt och sen har jag lovat att fota brorsan när han hoppar fallskärm. Det gör han i Borlänge, och idag fick jag ögonen på att det var hästtävlingar i Borlänge under helgen, så jag skulle tro att jag ska försöka baka ihop så mycket som möjligt när jag ändå sticker iväg. Håll tummarna för att det blir lika underbart väder som vi har just nu!

One thought on “Idag har vi vårflod

  1. Vilka underbara foton du tagit! När man ser bilderna på vägen med bara ett par dagars mellanrum är det knappt att man kan förstå det.
    kram Annika

Comments are closed.

Comments are closed.