Filer i ett virrvarr…

Filer i ett virrvarr…

Försöker få någon form av struktur på alla hårddiskar och filer här hemma men just nu känns allt som ett evigt kaos. Tyckte jag hade så bra ordning ett tag.

Vi köpte en 1TB nätverkshårddisk som verkade himla smart. Den är säkert himla smart oxå, men problemet är att vår trådlösa överföring suuuuger. Det händer liksom inget idag och inget i morgon heller. Blir till att fixa det på nått vis annars blir man galen (vilket jag håller på att bli just nu).

En liten 500GB hårddisk sa tack och hej igår. Tur (tror jag?) att jag hade hunnit kopiera det mesta till den nya större hårddisken som är tänkt som BUP-disk. Hoppas att jag inte hade något kvar där som jag inte hunnit kopiera, jag ser nämligen inte vad som funnits där ens… inga av mina mappar syns när man går in på den och utrymmet är endast knappa 5GB. Lite trasig kanske…

Nu är planen att kopiera stationära datorns filer oxå, men det är bara att fetglömma så länge vi inte har nån bättre överföring än så här. Blä!

Hur fasen jobbar ni andra som har MASSOR av foton att försöka hålla reda på. Här i stationära har jag redan 120 GB smackfullt med foton, kan inte lagra mer här. Gissar att det blir till att hitta nån ny värstingdator inom kort och uppgradera lite kanske. 🙂 Vill ju ha foton mm på minst TVÅ ställen iallafall… hårddiskar är ett korrupt släkte… *stön*

Ikväll är det skola i Falun igen. Vi ska gå igenom komposition och beskärning av bilder etc. Hoppas det blir hyfsat vettigt iallafall. Håll tummarna för att barnen håller sig lika pigga som dom är nu så jag törs få in lite barnvakt i huset. 😉 Vill ju gärna vara med på lektionerna trots allt, alltid skoj att höra hur hon har tänkt sig och presenterar ämnet.

2 thoughts on “Filer i ett virrvarr…

  1. Go´morron, Lisa!

    Det fungerar visst inget vidare att prenumerera på dina blogginlägg via Bloglovin, märker jag… Har ju missat MASSOR!!! Följde din gamla blogg på det viset, men den här får jag tydligen hålla reda på själv!? <:-) Och det ska väl inte vara helt omöjligt – eller har du nåt bättre tips??? 🙂

    Jag skaffade mej en extern hårddisk (har för mej den är på 700 GB) för kanske ett halvår sen, eller nåt sånt. Som man ansluter via USB-kabel. Plockar fram den och sparar över foton till den ungefär en gång i veckan, eller iallafall varannan vecka. Försöker att inte radera filerna från kamerornas minneskort förrän de finns på både datorn och den externa. Skulle vilja ha en till som alltid är kopplad till datorn, för datorn är gammal och kan skrota ihop precis vilken dag som helst…

    Jättekul om du ser (och fotar!) nån konst-ig fågel som kan vara med på min lista! 😀

  2. Har ingen aning om bästa sättet att följa bloggen faktiskt, är rätt dålig på sånt där då jag tycker det är roligare att knappa runt och upptäcka om det kommit nått nytt spännande inlägg hos någon. 🙂

Comments are closed.

Comments are closed.