Eländes datorer?

Eländes datorer?

Blir smått galen på datorer som är långsamma som tuggummi eller värre…

Försöker som bekant få nån ordning på torpet när det gäller filer, back-up och allt annat här hemma, men det funkar si så där när överföringarna är sega och datorerna får spunk.

Trodde ju att en av dom externa hårddiskarna tackat för sig och gått hem.
Det hade den inte.
Den funkade utmärkt på en annan dator! *suck*

En lika dan extern pluggades i (som inte använts sedan jag kopierade in lite filer på den för jättelänge sen) och den hade samma symptom som den första. Av 500GB visades 5 GB, som inte ens hörde till disken visade det sig utan till datorn! Blir man matt eller bara helt trött? En lite mer erfaren datapillare än min man konsulterades och efter en halvtimmas tjöt frågade han om vi provat den på nån annan dator, det hade vi ju inte så klart varpå vi pluggade i HD i minidatorn och allt fungerade fina fisken.

VARFÖR syns inte den lösa HD längre med den vanliga bärbara? Fungerade bra för några dagar sedan. GAAH!
Nåja, jag tror att jag hunnit kopiera in allt till en annan disk iallafall, annars får jag fortsätta via minisen eller den stationära senare. Huvudsaken är att disken inte är död och begraven.

Tänkte försöka börja BUP-a den stationära ordentligt oxå, men vår trådlösa överföring är såååååå usel att det kommer ta en halv evighet. Så prio ett just nu är att fixa lite bättre hastighet på överföringen. Se till att kopiera allt som kopieras kan, få lite struktur och kopiera igen. Planen är nog oxå (trots allt) att skaffa ett konto på nätet där jag kan lagra back-uper. Känns inte tillförligtligt ens om sakerna är kopierade 2ggr här hemma, man vet aldrig när sakerna lägger av, och jag kan ge mig katten på att om dom gör det, så lägger allt av samtidigt. Vad har man då för nytta av att ha gjort en, två eller tre kopior liksom…. prutt.

Skulle oxå behöva tagga mina foton inser jag. Ett grymt hästjobb. Har digifoton från 2004 liksom… och det är hyfsat många vid det här laget. *HOST* Nån som har bästa tipset på hur man sorterar dom?

Just nu är alla foton sorterade i mappar enl. följande.
År/Månad/Kategori.

Kategorierna kan vara barnens namn, djur/natur, hästar, kattor, och ett par andra saker som ofta hamnar framför linsen. Kruxet är att jag nyligen satt och letade efter fönster och dörrar… och ja, det blev ju en stunds letande innan jag ramlade över nått intressant. Hade varit smart att kunna söka på “fönster” eller “dörrar” insåg jag rätt snabbt.

Skulle ju kunna ta ett sabbatsår kanske och sortera bilder, eller vad tror ni? 😉

Comments are closed.