Nu kliver vi snart in i December.

Nu kliver vi snart in i December.

Det har inte blivit mycket fotograferat under November att visa upp här i bloggen, ber om ursäkt för det. Nu faller dock snön – om än med väldigt små flingor just här – så det ger åtminstonde lite mer ljus och ett härligt fint täcke till naturen. Blir det inte allt för kallt så är det ganska härligt att gå ut en promenad med kameran på axeln och fånga busiga hästar som yr i snön eller annat spännande som göms under det vita luddet. Vi får se vad det kan bli denna årets sista månad.

Sen har jag ju faktiskt turen att ha ett alldeles eget utrymme inomhus oxå till fotografering. Min lilla ladugårds-studio. Ni må tro att jag är glad över den! I helgen skall en ny bakgrund upp i taket, lite nyinköpt julpynt skall hängas. Fyndade minsann på loppis igår – tur jag gjorde slag i saken och hängde med pappsen en sväng. 🙂 Visst ja – måste komma ihåg att sätta upp ljusstakarna även där! Mycket mysigare när det lyser lite.

Idag får ni hålla tillgodo med en telefonbild idag för att illustrera ett litet skojigt julpynts-tips. 🙂
Det är inte något jag kommit på själv, utan det florerade ett litet tips på Facebook som jag tyckte var så härligt!

image

Ju större citrusfrukt desto större rosor så klart. Mina två rosor är från samma clementin, så dom är ganska små, men söta! Bredare remsor – större och högre ros. Börjar man skala på mitten av “magen” på clementinen och gör en remsa som är ca 1-1½cm bred ända fram till “snutten” så får man alltså två rosor. Rulla ihop remsan och börja längst från “snutten” (den runda platta som blir kvar till sist) och forma till något ros-liknande. Det brukar falla sig naturligt att rulla åt ett håll. Den lilla plattan med “snutten” lägger man som avslutning under rosen så den har något att stå på. Sätt som dekoration i ett gran/en-ris eller bara som jag gjort, i fönstret.

Notera, det sista kan dock resultera i att barnen frågar varför det ligger kompost och “skräpar” i fönstret, men det är smällar man får ta. 😉

Ha nu en underbar första advent – oavsett om ni har snö eller inte.

Comments are closed.