Nu får ni inte stoppa huvudet i sanden!

Nu får ni inte stoppa huvudet i sanden!

I alla fall inte förrän ni kikat klart på bilderna! 😉

Lördagen den 19e maj var det vårmarknad på Sahlins Struts i Borlänge. Eftersom ingen av oss varit där tidigare så tyckte mamman i familjen att det var läge att göra en utflykt. Vi åkte så vi skulle vara där lagom till dom öppnade, och det var vi, tillsammans med huuuur många andra som helst! 🙂 Det var ju en fin dag och stället verkade vara populärt om man säger så! 🙂

Men gården var stor och det var inte trängsel nån stans förutom i den lilla butiken. Vi konstaterade att vi får åka dit en “vanlig dag” för att ha chansen att se vad den butiken erbjuder! Vi hängde i alla fall på en “guidad tur” som enkelt bestod av lite struts och gårdsinfo utanför ett av strutshägnen. Rätt skönt på ett sätt att inte behöva vallas runt eftersom vi var så kopiöst många som var där. Vi kunde ju själva gå runt och kika på alla strutsar i lugn och ro sedan.

Efter att ha blivit uppdaterade med strutsinformation så ställde vi oss i kö för en strutsburgare. Det var ju lunchtid så det var ju ett par andra med samma idé men vi fick våra burgare till slut och hittade till och med ett ledigt bord att sitta vid. Riktigt gott faktiskt, men jag kan väl inte säga att det var nån utmärkande smak precis. Hade jag blivit bjuden utan att veta vad det var i hade jag knappast gissat på struts i alla fall om man säger så. 😉 Tyvärr provade vi aldrig deras glass, för vi orkade helt enkelt inte stå i kö en gång till, så det får nog bli nästa gång när vi åker dit den där vanliga dagen…

Det var faktiskt intressant att hänga med på informationen föresten, för jag visste inte att dom tog reda på så himla mycket av strutsen! I princip allt användes, från äggen till skinnet!

Nu ska jag inte hålla er på halster längre så här kommer vår utflykt i bilder istället. 🙂
Dom strutsar ni ser på bild är föresten “tonåringar” dvs. mellan 1-2 år ungefär. Därför är dom så där brunspräckliga och inte helt utfärgade…

2 thoughts on “Nu får ni inte stoppa huvudet i sanden!

  1. Ha-Ha! Vilka sköningar!! 😀

    Och det var precis något sådant jag önskade mej för en stund sen – en STOR fågel, eller åtminstone en liten fågel på NÄRA HÅLL… – när jag var ute och fotade lite med det där 24-105-objektivet jag köpte för ett tag sen. Allra helst hade jag velat ha en människa framför det, men nån sån finns inte att tillgå här just nu. Finns nåt slags macroläge i det också förresten, men det verkar inte speciellt bra. Testade lite på några humlor och maskrosor. Svårt att sätta skärpan till hundra, tycker jag… Men jag tror det här objektivet funkar bra till porträtt och vardagliga happenings – skulle bara behöva rätt sorts motiv att “känna in mej på” med det nu. Det går så rackarns fort tills det är dags att fota bal och student osv… <:-)

  2. Som en dirket följd av diskussionen på OFE kommer jag ikväll att fota fotboll med 24-105-objektivet! Och spelarna kommer att kännas HEMSKT små och långt borta!?! 😉

Comments are closed.

Comments are closed.