Ursäkta att jag störde!

Ursäkta att jag störde!

Om det var herr eller fru vet jag faktiskt inte, jag är inte påläst på skillnaderna, men jag ber oavsett om ursäkt. 🙂

Lyckades nämligen pricka in och komma på en av våra “hackar” i dess morgontoalett. Trädet står precis utanför vårt badrumsfönster så jag smög iväg och hämtade kameran. 200-zoomen satt redan på min 40D, vilket innebär att jag nu förvaltade över hela 320mm zoom – det tackade jag för. Känns som man skulle kunna fota vad som kryper i näsborrarna på fåglarna med den, men ack vad man bedrar sig. 😉 På bilderna nedan har jag faktiskt varit lite ful och beskurit en del så det ser ut att vara närmare än vad det egentligen är… sorry folks! 🙂 Fast ni kan ju alltid låtsas om att ni aldrig läste den där sista meningen.

Om ni kikar riktigt noga så tror jag det är nån bild man faktiskt kan se tungan på hackspetten på oxå! Som ett smalt litet streck som kommer ur näbben. Tycker just hackspettar är riktigt fina eftersom det är så härligt mönster på dom och så starka kontraster mellan just vitt och svart och så pyttsar vi in en gul och en röd färgklick mitt i alltihopa. Bra tänkt där!Åh, ursäkta till er oxå, trodde helt klart att jag använt bilden med “tungan”, men det hade jag ju inte så här kommer den separat då istället! 🙂

TILLÄGG: Idag (26e april) fick jag besök av en liknande luring men med röd fläck på huvudet, så då fick jag ju helt enkelt lov att googla mig fram till vem som är herre och vem som är fru av dessa, och det visade sig att det här ovan är “fru Större Hackspett”. 🙂 Herr Större Hackspett har en röd fläck i nacken som frun saknar. 🙂 Så nu vet ni oxå….

One thought on “Ursäkta att jag störde!

  1. Ja, visst är det härligt att inte nödvändigtvis behöva värre “artilleri” än så, för att få iallafall hyfsade närbilder på fåglar!? 🙂 Dessutom är de inte så flyktbenägna när de håller på att putsa sej och så där, så då brukar man kunna tassa ganska nära. Åtminstone när det handlar om talgoxar, blåmesar och dylikt. Hackspettar är inte det lättaste – så ett jättegrattis till en lyckad session!! 😀

Comments are closed.

Comments are closed.