Horselife Siljan

Horselife Siljan

Det som göms i snö…. sägs det ju. Fast nu var det ju inte ens tänkbart med snö när dessa bilder togs precis. Kan inte minnas att jag bloggat dom och hittar inget när jag börjar leta här i bloggen heller. Hittade bilderna när jag letade igenom mina årsfavoriter. Skämsigt. Men troligtvis har dom blivit liggandes för att publiceras “sen” när mer tid fanns. Jag har mina misstankar om att det tagit lite lång tid i en seg dator att göra bilderna till bloggbilder, och sen har klockan varit för sent för att fortsätta och sen har hjärnan hittat på andra saker att göra när den vaknat. 🙂 (som det brukar vara med andra ord)

Men här kommer dom då, några månader för sent… (host).
Horselife Siljan hade en dag på Rältagården här i närheten där man visade en del westernridning och dom duktiga tjejerna föste runt kalvar som aldrig förr. Vi satt i slänten ovanför och kikade i ett underbart väder.

Tjejerna till häst är en grupp från westernsektionen i Insjön.
Mats Voxmark presenterar…. tjuren Ferdinand….

eller nä, det var bara ett gäng småbusar…

Gruppen samlas ihop.

För att man sedan skall kunna plocka ut en och en för ex. märkning eller annan urskiljning av djuret.

Man ser direkt vilka hästar som är på hugget och vet precis vad dom ska göra för att få kalven att hålla sig från gruppen.

När man “gjort det man ska” med djuret släpps det ut till stora gruppen igen.

Ut på prärien (eller om det kanske är Sjöbotten? 🙂 )

Den som inga byxor har, han får gå med rumpan bar!
Bra “utstyrsel”, jag tror faktiskt han blev en av vinnarna på kvällen sen. Det tävlades om bästa klädseln denna “westerndag”. 🙂

Comments are closed.