Bland lammungar och sorkar!

Bland lammungar och sorkar!

Idag blev den händelserikt och intensiv förmiddag som sträckte sig ända fram till sen lunch. 🙂 Började dagen redan klockan 8 med att promenera ner till hästhagen och stänga av halva. Det är liiiiite mycket mat kan man säga för dom fyra hästarna som går där så man får göra vad man kan för att begränsa intaget. Vet inte om det hjälper så vansinnigt mycket, men på sikt så får dom väl mindre och äta hoppas jag.

Sen blev det hem och byta om, jobba sig lite med packning av ordrar och fixning av brev som skulle iväg innan självaste kommunalrådet knackade på dörren! Egentligen var det Per från näringslivsenheten i kommunen som ville ut och besöka företaget – mest för att se lite vad det finns för företag i kommunen. Kommunalrådet följde med eftersom hon oxå var nyfiken och intresserad. Skoj. Blev lite prat om både det ena och det andra och stående visning av det “enorma” lagret. 🙂

När dom tackade för sig och åkte iväg så promenerade jag ner till Sjöbotten där alla får och lamm precis hade blivit utsläppta i gröngräset! Missade tyvärr själva “släppet” med alla glädjeskutt osv, men jag fotade lite ändå. Lammen var hur busiga som helst, men det var inte lätt att få med det på bild kan jag säga! Det finns en bild som tydligt visar hur “enkelt” det var…. you’ll see!


BÄ! 😉


Dom spred ut sig duktigt, så det var inte allt för lätt att få nån ordning på alla och nån vettig fotovinkel.


Men jag promenerade lite utanför staketet fram och tillbaka och fick iallafall ett par trevliga bilder.


Mat mat mat….


Och som sagt, lammen skuttade som galningar emellanåt, det var som att försöka fånga en kanonkula på bild liksom…. haha!


Stolt mor med två små lammisar.


Och biter man i tråden och får sig en stöt i munnen så skriker man bäääää och springer så fort man kan till mamma och snuttar lite som tröst…

När vi var på väg från fåren så såg Maria att en av katterna var på väg hem med “dyrbar last”. Mest troligt en sork sa hon, så ville jag fota skulle jag skynda mig innan katten hann fram till gården, för sen gick det undan! Jag sprang upp på vägen och gensköt katten så jag kunde fota framifrån.


Liten “mumsbit” va?


Och hej så bar det iväg över vägen….


Garanterat en sork eller? Bra att kattorna tar dom åtminstone, för rävarna har jägarna skjutit bort så sorkarna lever loppan ute på åkrarna med stora jordhögar och hål till följd. Man kan nästan vricka fötterna av sig på vissa ställen.


Försökte panorera katten så gott det gick, kom dock på att om jag tänkt efter två sekunder till så hade jag ju vridit om till Al Servo så hade fokusen följt med fast jag knäppt flera kort på rörligt mål… nåja, inte lätt att hinna med att tänka på allt när det är brådis!


Och så bär det in på gården. Undra vem som får den här “presenten” till middag? 😉


Fotade min egen lilla “goknopp” Torsten här hemma på gården häromdagen. Han låg och kråmade sig i gruset och gjorde sig till…. 🙂


Ganska söt är man va?


Jodå – erkänn! 🙂

One thought on “Bland lammungar och sorkar!

  1. Åhåååå… är helt kär i kattbilder, kan kolla på sådana hur länge som helst. Fåren tilltalade mig inte lika mycket, men fotona på kissarna (och sorken) var helt underbara!! Mer sånt! 😉
    Lilla sorken… sötis… *snyft*

    Kram kussen

Comments are closed.

Comments are closed.