Favoritfotograf

Favoritfotograf

En fotograf i USA som jag beundrar är Nicole Van. Jag gillar hennes stil otroligt mycket och bara det faktum att hon har en gammal pick-up på bakgården som “bakgrund” till sina porträttfotograferingar gör det hela ännu häftigare.

Tror säkert jag skrutit om henne förut, och jag gör det gärna igen, främst för att hennes actions till PhotoShop är såååå himla läckra. Givetvis skryter jag då lite extra mot chansen att vinna en hel bunt av hennes actions. 🙂

En “action” är helt enkelt ett förinspelat macro (?) dvs ett händelseförlopp i Photoshop. Det innebär en eller ett par knapptryckningar för att nå ett speciellt mål med en bunt bilder istället för att göra samma sak om och om igen. Tilltalande? Javisst. Givetvis kan man spela in egna actions på händelseförlopp man ofta använder, så slipper man sitta och upprepa samma sak flera gånger. Hur smidigt som helst.
Nicole har alltså massor av sånna på sin sida som man kan köpa, och då betalar man så klart för hennes “idé” för hela processen mot en bearbetad bild.

Här är en “före-bild”:

Den har fått gå igenom Camera Raw en omgång men är inte tilltuffsad i Photoshop nått mer.

Kan då jämföras med denna “efter-bild” som fått sig en omgång med Nicoles “Outdoor color pop” action. Jag har dragit ner ett uns på mättnaden av färg för den blev lite väl häftigt skrikig, men i övrigt är det alltså järnet med färger som gäller.

Gillar man mycket färg så är det häftigt och gillar man det inte… ja, då finns det andra actions som istället vattnar ur färgerna och ger ett härligt pastelligt skimmer…. 🙂

Klicka dig in till hennes sida och läs mer om du är nyfiken!

One thought on “Favoritfotograf

  1. Ja, Nicole är fantastiskt duktig!!
    När det gäller actions så har jag totalt fastnat för http://www.gettotallyrad.com/ men inte haft råd att köpa dem ännu :).

    Nu har jag ÄNTLIGEN fått tummen ur och lagt upp en länk till dig, förstår inte varför det tagit sån tid *skäms*. Du har ju underbara bilder och jag är här inne och kikar varje dag!!

    Kram Ulrica

Comments are closed.

Comments are closed.