Hästkrafter

Hästkrafter

Nu hittade jag inga fler bra kategorier att kasta in foton i så det får bli ett vanligt inlägg med dom andra två hästbilderna jag tänkte visa. 🙂
Båda är från tävlingarna på Romme den 11 april. Som sagt – sista ekipaget för hela tävlingen… snopet för mig som ville fota nååååågra fler hästar när jag hade chansen. Men men… det går fler tåg. Det blev desto mer fallskärmshoppare den där dagen istället, man kan inte få allt.


Det här kortet ovanför blev jag bara så supernöjd med! Utstrålning, samarbete och krafter. Bara så uuuum. 😉


Koncentration på hög nivå tycker jag det ser ut som. 🙂

Ifall nån undrar vad det är för typ av tävlingar egentligen så kan jag berätta att islandshästar tävlar (oftast inte) varken dressyr, hoppning eller något annat “vanligt”, utan man tävlar i *gångarter*. Man visar helt enkelt hästens gångarter så bra som möjligt och det görs på en ovalbana (likt en liten travbana). Det finns olika program beroende på om man har en häst med 4 eller 5 gångarter och lite olika beroende på om man vill visa upp något lite extra. Just dom här tävlingarna var på Romme i Borlänge och där har Islandshästföreningen byggt en ovalbana inuti den stora travbanan. Om jag inte missminner mig så är en ovalbana 225 eller 250m lång (sträckan runt). Rätt mkt mindre än en travbana alltså. 🙂

One thought on “Hästkrafter

  1. Islandshästtävlingar har jag bara sett på tv… Men det förekommer nog här i Skåne också nånstans!? Fast det är ju vanligare med vanliga “hästa-tävlingar” förstås. Jag mellanlandade vid en när jag var ute och körde lite här och var i söndags. Om du vill se så finns det ett gäng bilder från “uppvärmningen och nervarvningen” här: http://bildvild.blogg.se

    Himla kul att fota hästar i action – kanske det roligaste sportfotandet över huvudtaget!? 🙂

Comments are closed.

Comments are closed.