Fräscha fossingar

Fräscha fossingar

Fast inte jag… utan hästen. 😉

Det behövdes, det var ett tag sedan och det var ganska sparsamt utspritt med broddar vid det här laget så nu har han fått tånaglarna klippta och ordentligt med dubbar i dojjorna. Misstänker att det lär vara snö/is en stund till så än blir det inga sandaler.

På eftermiddagen idag var vi ute och red och kom på den dumma idén att vi skulle testa om skoterleden i skogen höll för hästarna. Det gjorde den… bitvis… fast inte så bra som vi trodde… tyvärr. Sista biten ut till vägen var skit och elände rent ut sagt och dom sista 10 metrarna fick min häst i princip simma på mage… jösses vad snö det var och så skulle vi över vallen ut till vägen. Stackars troll… han kämpade och kämpade men vad gör väl det när benen knappt räcker ner genom snön till backen. Det var nästan så han gav upp emellanåt och bara låg där och tittade på mig som jag var lite korkad som bad honom gå just där, men så tog han i för allt vad han var värt och hävde sig över den sista biten och så stod vi till slut på vägen.

PHU säger jag bara. Ok, nu behöver vi inte testa skogen nått mer förrän snön är borta tycker jag… det var ingen höjdare precis. 🙁 Det värsta är att vi inte har så mycket ställen att rida på. Vi får ta byvägarna och rida fram och tillbaka. I skogen är det som sagt SNÖ och på vägarna är asfalten framme och det sliter bara brodd… Blir en trist ridperiod nu framöver tills snön har gett med sig. Förhoppningsvis rör det sig bara om några veckor iallafall.

På söndag rider vi lektion. Två pass samma dag, det blir skoj. Förhoppningsvis har hästarna kommit igång hyfsat nu så dom orkar lite. Sen är det bara att hoppas att underlaget i ridhuset inte är för tungt bara. Vi gillar bäst när det är ganska lite att mölja runt i och lite hårdare underlag. Det blir bäst för våra gångartshästar. 🙂

2 thoughts on “Fräscha fossingar

  1. Det där med eländigt ridunderlag känner jag så vaäl igen. Det är en oerhört trist tid på året i den aspekten… Men förhoppningsvis så går det ganska fort över.
    Hoppas Ni får skoj på söndag! :0)

Comments are closed.

Comments are closed.